Alzira es posa ‘De cara a la paret’ amb una campanya de neteja de pintades als edificis de la ciutat

0
800
Un operari netejant pintades a Alzira.

«Es tracta en la major part, de missatges obscens, masclistes, feixistes o xenòfobs, que no podem permetre perquè atempten contra els drets humans» afirmen des de l’ajuntament

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alzira ha encetat hui la campanya ‘De cara a la paret’ amb l’objectiu de netejar algunes de les façanes dels edificis públics i privats que han sigut objecte de vandalisme i embrutats amb pintades.

“Es tracta en la major part, de missatges obscens, masclistes, feixistes o xenòfobs, que no podem permetre perquè atempten contra els drets humans i ofereixen una imatge negativa de la nostra ciutat. L’Ajuntament s’ha implicat en esta situació per tal d’actuar i “posar de cara a la paret” els infractors”, ha explicat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

La campanya s’inicia al barri de la Vila, ja que és una zona protegida des del punt de vista patrimonial, i continuarà al centre històric. La intervenció està prevista per a la segona quinzena de desembre i la portarà a terme l’empresa especialitzada Proliser. Consistix a la neteja i retirada de brutícia amb productes específics per a superfícies de marbre, fusta, ferro, roca… com és el cas de les muralles o algunes façanes de pedra natural. Quan siga possible es farà ús de pintura similar a la de l’edifici afectat.

Des del govern local es recorda que aqustes pintades no autoritzades són un delicte i per tal d’evitar-les es comptarà amb la participació ciutadana dels veïns i veïnes, als qui s’agraeix la comunicació a la Policia en cas de detectar-les.

“Esta iniciativa forma part del projecte de millora de l’aspecte de la nostra ciutat que va començar amb intervencions d’Art al carrer com la de 2019 amb el mural El Pont a la Natura pintat per Álvaro Riquelme o 2020 amb el mural Passejant per la vila que va pintar l’artista alzireny Pablo Hevilla sobre una paret deteriorada del carrer Auxili. Treballem per una Alzira neta, solidària, tolerant, respectuosa amb el medi ambient i amb les persones”, ha afegit el regidor.

La campanya compta amb la col·laboració de les Regidories d’Urbanisme i Patrimoni Cultural i es preveu la seua continuïtat en 2021. De manera progressiva, s’ampliarà a altres barris d’Alzira així com a les zones dels polígons industrials.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí