Alzira enceta un procés participatiu per a «transformar la ciutat»

0
1807
Ajuntament d'Alzira.

Per tal de confeccionar el Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM) s’elaboraran enquestes a peu de carrer i en línea i s’han convocat tallers orientats a les associacions de la ciutat

Què esperes del teu poble en un futur pròxim? Quines són les fortaleses d’Alzira? Què és pot millorar? Aquestes són algunes de les qüestions de fons que es volen respondre amb l’elaboració d’enquestes a la ciutadania que es poden completar tant en línia com a peu de carrer, en este segon cas s’orientaran principalment a les persones majors, sense accés a internet.

L’Ajuntament d’Alzira enceta este procés participatiu per a coneixer l’opinió dels diferents perfils que integren la ciutat ciutadania, associacions, tècnics i membres de la corporació participen en el diagnòstic Participatiu del Pla Urbà d’Actuació Municipal (PUAM ALZIRA) és un document de caràcter estratègic local que descriu les línies d’actuació del municipi d’Alzira, amb la finalitat d’incorporar els objectius establits per l’Agenda 2030 i per l’Agenda Urbana Espanyola, i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l’agenda urbana municipal.

Les enquestes en línia es poden contestar accedint a aquest formulari. A més, dimarts 26 i dimecres 27 d’abril els enquestadors de l’empresa autoritzada per l’Ajuntament Count Transport, estaran al llarg del matí en diversos punts de la ciutat. Dimarts de 9.30 a 13.30 estaran en la zona de Pere Crespí, Les Basses i Parc de l’Alquenència, i dimecres estaran a la zona del marcat ambulant, plaça Major i Avinguda Sants Patrons.

D’altra banda es vol recollir les opinions dels diferents agents socials, teixit associatiu municipal, grups d’interés, i col·lectiu de joves, i per tal d’assolir este objectiu s’han plantejar tallers participatius als que han estat convocats directament.

“L’objectiu d’este pla es transformar els espais i àrees municipals i per a aconseguir-demanem la participació de la ciutadania en les enquestes i debats per a concretar un disseny municipal de futur, resultat de la reflexió i l’acció col·lectiva. Tenim l’oportunitat de fer una Alzira més habitable, justa, inclusiva, saludable, intel·ligent i sostenible” ha explicat el regidor de Projectes i Infraestructures, Fernando Pascual.

Tenint en compte l’àmbit físic, territorial i de l’entorn urbà; demogràfic i social; econòmic; d’infraestructures públiques i recursos; mediambiental i energètic; així com educatiu, sociocultural i esportiu; es demana als participants identificar els punts febles i forts d’Alzira per a cadascun dels 10 eixos estratègics que defineix l’Agenda Urbana Espanyola: 1) Territori, paisatge i biodiversitat; 2) Model de ciutat; 3) Canvi climàtic i resiliència; 4) Gestió sostenible dels recursos i economia circular; 5) Mobilitat i transport; 6) Cohesió social i igualtat d’oportunitats; 7) Economia urbana; 8) Habitatge; 9) Era digital; 10) Instruments i governança.

L’objectiu d’este procés diagnòstic resulta especialment útil, per a tindre una visió integrada i multidimensional de la realitat, detectant-se els principals problemes i reptes als quals s’enfronta la nostra ciutat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí