Alzira demana una fumigació extraordinària contra el mosquit tigre

0
357
Mosquito tigre

Seria una mesura extraordinària que se sumaria a les fumigacions que es practiquen de manera protocol·lària dins de la campanya gestionada pel Consorci de la Ribera

L’Ajuntament d’Alzira sol·licita un tractament addicional contra el mosquit tigre al casc urbà d’Alzira, per tractar de pal·liar els efectes del insecte a la Ciutat. A hores d’ara encara no està tancat amb l’empresa adjudicatària del servei, Lokímica, quin dia es faria el tractament.

En este cas, seria una mesura extraordinària que se sumaria a les fumigacions que es practiquen de manera protocol·lària dins de la campanya gestionada pel Consorci de la Ribera, a la qual l’Ajuntament ja s’ha sumat en altres ocasions. L’empresa LOKÍMICA S.A, licitadora encarregada de subministrar el tractament serà també qui porte a terme esta acció preventiva i es posaran a l’abast de la ciutadania per a resoldre qualsevol incidència que es puga produir.

En el que portem d’any l’Ajuntament d’Alzira ja ha destinat 25.755 € a estos necessaris tractaments. Les tasques consistixen a revisar durant tot l’any els focus de mosquits, com és el cas de les sèquies, embornals, fonts ornamentals i qualsevol punt que presente làmines d’aigua acumulada dins de les zones urbanes, que és on l’ajuntament té competència per a fer-ho. A més en el cas de la mosca negra, les accions es porten a terme al voltant del riu.

La passada setmana, els alcaldes de diverses localitats es van reunir amb l’empresa i la Mancomunitat, per a demanar que se intensifiquen els tractaments, amb accions puntuals donada la greu situació que s’està vivint enguany a les diferents poblacions.

A més el departament de sanitat també ha preparat una xarrada informativa sobre la mosca negra i mosquit tigre que tindrà lloc el proper dia 11 de juliol a les 18:00 h en la casa de la cultura. El ponent serà Ricardo Acosta, biòleg i responsable de la campanya de tractament en la Ribera del mosquit tigre, mosquit comú i mosca negra, mosca comú de l’empresa Lokímica. A la xarrada, es donarà a coneixer el cicle de vida dels simúlids i mosquit tigre i es parlarà d’actuacions preventives per a evitar-los.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Alzira aprova les bases del Pla d’Ocupació 2019 per a contractar a 8 treballadors majors de 30 anys

El treball per tal de combatre este tipus de plagues, es planifica al llarg de tot l’any però enguany estem tinguent un episodi més greu, pel que s’han hagut de planificar mesures extra.

Consells per a previndre la proliferació

El Departament de Sanitat de l’Ajuntament d’Alzira, seguint les recomanacions del Centre de Salut Pública, ha traslladat a la ciutadania una sèrie de mesures per tal d’evitar la proliferació de mosquits tigre en la llar, especialment, en aigües estancades o en llocs humits.

És recomanable la col·laboració ciutadana perquè no augmente la població del mosquit tigre en el terme municipal, per això cal seguir les mesures preventives següents:

• Elimina recipients d’aigua per a plantes, abeuradors, qualsevol artefacte que puga contindre aigua de xicoteta, mitjana o grans mides, ja siguen taps, plats, poals o bidons.
• Evita els regs excessius en jardins particulars, atés que l’aigua que s’acumula en la gespa, gram o qualsevol altra espècie vegetal i que nosaltres no veiem, pot ser un lloc ideal per al depòsit i desenvolupament dels ous.
• Evita mantindre piscines, basses de reg, etc, amb aigua no tractada durant períodes llargs de temps, perquè afavorix la facilitat de cria per a esta espècie.
• Consulta informació específica al web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, www.san.gva.es/mosquito-tigre.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here