Alzira demanarà a Conselleria la immediata intervenció en les ruines del monestir de la Murta, del segle XV

0
1604
Ruines del monestir de la Murta d'Alzira

Des de l’Ajuntament d’Alzira s’assenyala que cal fer balanç sobre l’afecció de les últimes pluges sobre el patrimoni cultural de la ciutat

Després de dos importants episodis de pluja amb elevats percentatges de litres d’aigua per metre quadrat és el moment de fer balanç per tal d’assabentar-se de la manera en què s’ha vist afectat el nostre patrimoni cultural.

La vicealcaldessa i regidora de l’àrea, Isabel Aguilar, ha estat hui, junt amb els tècnics municipals, realitzant una visita a un dels elements patrimonials amb més valor i estima per a tots els alzirenys, el monestir de Santa Maria de la Murta.

Les fortes precipitacions han degradat alguns dels elements estructurals del monestir, per la qual cosa es fa necessària una urgent actuació amb l’objectiu d’estabilitzar les zones afectades de l’emblemàtica edificació i que a hores d’ara passen a ser d’extrema vulnerabilitat davant possibles nous episodis de pluges torrencials.

El conjunt monumental data del segle XV i compta amb un element característic com és la torre dels Coloms, un element defensiu que s’ha aconseguit mantindre dret al llarg de segles i, per tant, «hem de seguir preservant-la», ha assegurat Aguilar.

Ara és moment de precisar al detall totes les necessitats d’actuació al conjunt monàstic per tal d’estabilitzar totes aquelles parts on siga més necessari intervindre i sol·licitar a la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esports de la Generalitat Valenciana la immediata intervenció en la salvaguarda de les ruïnes del monestir.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí