Alzira condiciona el seu Museu Faller com un espai interactiu


0
1483
El museu d'Alzira s'inspirarà en el de Gandia

L’Ajuntament d’Alzira explica que el Museu Faller «serà un espai interactiu que mostrarà tota l’essència de la festa»

Alzira està remodelant de forma integral les instal·lacions del Museu Faller amb l’objectiu de condicionar el local «per tal que albergue un museu com es mereix una de les festes més participatives de la nostra ciutat», segons s’ha afirmat des de l’ajuntament.

El govern municipal explica que la vicealcaldessa i regidora de Festes, Isabel Aguilar, ha visitat amb tècnics el Museu Faller de Gandia, «el més interactiu de tots els existents en l’actualitat», segons expliquen. Així destaca que el museu mostra la indumentària, el pentinat, el procés de creació d’un monument, ninots, i la disparada d’una mascletà.

«La idea inicial per al Museu Faller d’Alzira és molt semblant al museu de Gandia, un espai interactiu i que siga capaç d’apropar tota l’essència de la festa a qui el visite», ha manifestat Aguilar.

«Alzira ha de comptar amb unes instal·lacions que mostren la festa fallera, que tan intensament es viu a la ciutat, i que està declarada des de 2005 Festa d’Interés Turístic Nacional, a més de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat», ha remarcat la vicealcaldessa.

Conclou manifestant que «encara que no hi ha una data definitiva perquè s’òbriga, s’està treballant en la línia de materialitzar com abans millor cada un dels espais que conformaran el nou Museu Faller de la ciutat d’Alzira».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here