Alzira comptarà amb un programa pilot de voluntariat forestal que vigilarà el seu patrimoni natural

0
460
Imatge dels voluntaris participants en l'experiència d'Alzira

Es tracta d’un programa de l’associació Interpreta Natura, subvencionat per la Generalitat Valenciana i coordinat amb la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira

Aquesta setmana ha començat a Alzira el programa de voluntariat forestal per a la prevenció d’incendis que portarà a terme tasques de vigilància, informació i avís, per tal d’evitar incendis forestals fins al proper mes de setembre.

Es tracta d’un programa de l’associació Interpreta Natura, subvencionat per la Generalitat Valenciana i coordinat amb la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

El voluntariat ambiental s’ha convertit en una de les formes de participació de la societat en la gestió ambiental, sent per a molts, la primera presa de contacte amb la problemàtica ambiental del nostre territori. En este cas, entre els voluntaris es troben un grup de joves de procedència russa, polonesa i eslovena, que actualment forma part del programa d’Idea Erasmus +.

Amb este programa es busca d’una banda formar els voluntaris i conscienciar la ciutadania, i d’altra vigilar i previndre els incendis forestals.

El punt principal del voluntariat seran les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, ja siga amb vehicle o itineraris de vigilància en punts estratègics a peu, aprofitant aquestes eixides per a reforçar la formació dels voluntaris i conéixer el terreny en cas emergència.

En tots dos casos, els voluntaris faran les següents tasques: Comunicació amb els pics de vigilància més pròxims davant qualsevol indici d’incendi al 112; labors de neteja, podes i regs auxiliars; control i vigilància de les cremes agrícoles; inventari de punts conflictius i/o perillosos; presència i dissuasió.

Els interessats a participar poden posar-se en contacte amb Interpreta Natura enviant un email a interpretanatura@interpretayeduca.com

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El jutge rebutja suspendre d'urgència la recuperació pública de l'Hospital d'Alzira com demanava Ribera Salut

És important que el voluntaris coneguen qualsevol aspecte tècnic relacionat amb l’espai forestal, el medi ambient, l’ús públic i el territori perquè siguen capaços de conéixer, valorar i actuar davant de qualsevol situació. Per això, tots el voluntaris rebran jornades formatives amb les què adquiriran les habilitats necessàries per al correcte acompliment de les seues funcions.

A més els voluntaris, encara que actuen sense ànim de lucre, estaran donats d’alta en una assegurança d’accidents i tindran les dietes a càrrec del programa. En cas que se sol•licite podran certificar-se les hores de voluntariat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here