Alzira comptarà amb un programa pilot de voluntariat forestal que vigilarà el seu patrimoni natural

0
824
Imatge dels voluntaris participants en l'experiència d'Alzira

Es tracta d’un programa de l’associació Interpreta Natura, subvencionat per la Generalitat Valenciana i coordinat amb la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira

Aquesta setmana ha començat a Alzira el programa de voluntariat forestal per a la prevenció d’incendis que portarà a terme tasques de vigilància, informació i avís, per tal d’evitar incendis forestals fins al proper mes de setembre.

Es tracta d’un programa de l’associació Interpreta Natura, subvencionat per la Generalitat Valenciana i coordinat amb la regidoria de Medi Ambient, Agricultura i Transició Ecològica de l’Ajuntament d’Alzira.

El voluntariat ambiental s’ha convertit en una de les formes de participació de la societat en la gestió ambiental, sent per a molts, la primera presa de contacte amb la problemàtica ambiental del nostre territori. En este cas, entre els voluntaris es troben un grup de joves de procedència russa, polonesa i eslovena, que actualment forma part del programa d’Idea Erasmus +.

Amb este programa es busca d’una banda formar els voluntaris i conscienciar la ciutadania, i d’altra vigilar i previndre els incendis forestals.

El punt principal del voluntariat seran les tasques de vigilància i prevenció d’incendis forestals, ja siga amb vehicle o itineraris de vigilància en punts estratègics a peu, aprofitant aquestes eixides per a reforçar la formació dels voluntaris i conéixer el terreny en cas emergència.

En tots dos casos, els voluntaris faran les següents tasques: Comunicació amb els pics de vigilància més pròxims davant qualsevol indici d’incendi al 112; labors de neteja, podes i regs auxiliars; control i vigilància de les cremes agrícoles; inventari de punts conflictius i/o perillosos; presència i dissuasió.

Els interessats a participar poden posar-se en contacte amb Interpreta Natura enviant un email a interpretanatura@interpretayeduca.com

És important que el voluntaris coneguen qualsevol aspecte tècnic relacionat amb l’espai forestal, el medi ambient, l’ús públic i el territori perquè siguen capaços de conéixer, valorar i actuar davant de qualsevol situació. Per això, tots el voluntaris rebran jornades formatives amb les què adquiriran les habilitats necessàries per al correcte acompliment de les seues funcions.

A més els voluntaris, encara que actuen sense ànim de lucre, estaran donats d’alta en una assegurança d’accidents i tindran les dietes a càrrec del programa. En cas que se sol•licite podran certificar-se les hores de voluntariat.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí