Alzira comença amb la tranformació artística del Pont de Xàtiva la seua proposta ‘Art al Carrer’

0
2979
Recreació de l'obra planificada per al pont de Xàtiva a Alzira

L’artista urbà Disneylexya, serà l’encarregat de pintar El pont de la Natura

La quarta edició d’Art al Carrer, s’ha encetat hui al Pont de Xàtiva, amb el prestigiós artista urbà Álvaro Javier Riquelme, conegut dins del món de l’street art com Disneylexya. Amb la seua intervenció artística vorem la transformació d’este pont de la Ronda de la Sèquia Reial, que dona la benvinguda a Alzira a la seua entrada des de Carcaixent.

Els alzirenys i alzirenyes podran vore al llarg dels pròxims dies, el treball en viu d’este artista, que té prevista la finalització en tres setmanes, sempre que les condicions meteorològiques ho permeten.

El projecte, que es titula El Pont de la Natura, pretén construir una imatge icònica d’Alzira, embellint i posant en valor una de les entrades i eixides de la nostra ciutat. Tot el mural és un homenatge als llauradors i ramaders, al riu Xúquer i als nostres paratges naturals representant elements de la seua flora i fauna.

A la part central de cada banda del pont apareixerà el nom d’Alzira. A la cara interna del pont es pretenen conservar els dos murals, pintats a la passada edició d’Art al Carrer de manera que s’integrarien en la composició, respectant altres intervencions artístiques.

El treball es completarà amb zones enjardinades i il·luminades per tal de crear un ambient bonic, original i harmònic. L’artista local Mai Hidalgo, en col·laboració amb Empar Piera (EMPARGRAFIA), pintaran un original mural sobre la rotonda que es troba abans del pont.

Per tal de deixar constància de la pintada OTAN NO feta a l’any 1986, i del colom de la Pau que hi ha, es col·locaran unes fotografies i un text explicatiu sobre el tema en un panell informatiu en la base del pont.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Museos de 20 municipios de Valencia se adhieren a una red provincial de cooperación

“L’art urbà és una eina potent per a recuperar i revitalitzar espais públics, i al mateix temps es convertix en la manera de donar una major visibilitat a l’art i acostar-lo a tots els públics. Aquesta intervenció del Pont de la Natura oferirà una imatge renovada de la ciutat, més amable,digna, oberta i lliure.”

Actualment la pràctica i la percepció de les manifestacions plàstiques sobre l’espai urbà en la societat ha canviat visiblement. El grafitti i les pintades reivindicatives han evolucionat, sense abandonar la seua finalitat primigènia, a una vertadera creació plàstica. El muralisme, al igual que altres instal·lacions efímeres, proporciona un vehicle adient que permet l’embelliment d’espais grisos i degradats de les ciutats.

Explicació de la composició

La idea clau del projecte gira entorn a la posada en valor dels aspectes naturals presents en el nostre territori valencià i una al·lusió a la conscienciació cada vegada més necessària sobre la conservació i recuperació d’aquest patrimoni natural. Així mateix, es fa una clara referència a la recuperació de l’entorn del riu Xúquer a Alzira, com a nou espai de gaudi de la ciutadania, i per tant, bon reflex de la identitat del municipi, utilitzant el seu medi natural com a protagonista clau del mural.

Una gran pintura mural de 400 m² renovarà la superfície a través d’una sèrie d’elements que fan referència a la fauna i la vegetació present a Alzira, tals com el senglar, la serp, la rabosa, l’ànec, la libèl·lula, l’eriçó, l’òbila, l’escarabat, o les taronges. Així com la presència del riu Xúquer com a eix vertebrador de la composició.

S’ha optat per plantejar una sèrie de personatges entrellaçats creant una trama de color a manera de textura que cobreix el mur. Es presenten motius figuratius, però amb un tractament que mostra certa abstracció per a construir un flux dinàmic a manera de narració.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Sala Russafa estrena ‘La invasión de los bárbaros’

Elements propis de la zona fluixen a través d’un fons que representa el riu. A la part dreta del pont, trobem una dona, L’Illa del Xúquer, amb unes taronges en al·lusió a la fertilitat de l’aigua. D’altra banda, a la part esquerra hi ha un llaurador que representa la tradició agrícola de la ciutat, així com la ramadera pròpia del barri on s’ubica el pont.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here