Alzira col·loca una placa en Mauthausen, en record als alzirenys deportats als camps de concentració

0
829
Pep Grau, mostrant la placa d'alzira al Memorial Gusen

La placa s’ha instal·lat durant l’expedició espanyola per recordar als deportats republicants espanyols

Des d’este cap de setmana el camp d’extermini de Mauthausen compta amb una placa per homenatjar la memòria dels deportats republicans d’Alzira als camps de concentració nazis, així com als seus familiars.

Este homenatge s’ha dut a terme en una expedició en la que ha estat present el regidor d’Educació i Infància d’Alzira, Pepe Grau, col·locant-se així un emblena en el Memorial de Gusen, en un acte al qual també ha assistit la Ministra de Justícia Dolores Delgado.

Tots aquells espanyols que van patir la repressió nazi en la Segona Guerra Mundial en camps d’extermini, com Mauthausen, seran recordats així simbòlicament cada 5 de maig, amb l’objectiu d’honrar i servir com acte de reconeixement davant la injustícia que va suposar l’exili de molts espanyols i espanyoles amb el respectiu internament en camps de concentració nazis.

Cal recordar que el passat 26 d’abril de 2019 el Govern va aprovar la data del 5 de maig com a “Dia d’Homenatge als espanyols deportats i morts en Mauthausen i altres camps i totes les víctimes del nazisme d’Espanya”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí