Alzira celebra els 500 anys de l’arribada del primer taronger a la ciutat

0
2295
Imatge del panell inaugurat a Alzira

Alzira instal·la el primer dels tres panells ceràmics commemoratius dels cinc segles del cultiu del taronger a la ciutat

Alzira ha instal·lat a l’avinguda dels Sants Patrons el primer dels tres panells ceràmics commemoratius dels 500 anys del cultiu del taronger a Alzira.

És una iniciativa de les regidories de Patrimoni Cultural i Turisme, amb la finalitat de commemorar la data que antigament reivindicava els 500 anys del cultiu del taronger a Alzira, que van tindre la iniciativa de recuperar un element indicador d’este fet històric, amb una funció similar als rètols que ja hi havia en els anys 1960 i 1970 a l’entrada de la població, que comunicaven als veïns i als visitants la rellevància d’Alzira en el cultiu del taronger.

En els rètols es podia llegir: “ALCIRA. ORIGEN, PATRIA Y LONJA DE LA NARANJA Y SU COMERCIO. AÑO 1517”. Al panell, ja instal·lat, es pot llegir la llegenda pràcticament idèntica però en valencià: “Alzira. Origen, pàtria i llotja de la taronja i el seu comerç. 1517-2017”.

Els altres dos panells, encara per instal·lar, no tenen ubicació concreta, “es determinarà al llarg dels pròxims mesos”, segons Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de Patrimoni Cultural i Turisme.

Els panells han estat realitzats per Xavier Claur, prestigiós ceramista local.

Aguilar ha encapçalat la comitiva de personalitats involucrades al món de l’agricultura en general i el cultiu de la taronja en particular que hui han visitat el panell ubicat a l’avinguda Sants Patrons.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here