Alzira canvia el nom de l’escoleta del Torretxó a ‘Llorenç Giménez, contacontes’ en homenatge al popular rondaller

0
2271
Llorenç Giménez.

La direcció del centre infantil elegix al contador d’històries per la seua vinculació amb el món de la infància i l’educació

La Junta de Govern de l’Ajuntament d’Alzira va aprovar ahir el canvi de denominació de l’escola infantil de primer cicle ‘Llepolies’ pel de ‘Llorenç Giménez, contacontes’, en homenatge al popular contador d’històries d’ofici, i mestre de professió, que va faltar el 30 d’agost de 2019. L’equip directiu de l’escoleta, que és de titularitat municipal, va sol·licitar modificar el nom del centre, per considerar-lo «inapropiat», «donada la qualificació i finalitat del centre segons la legislació vigent en atenció al nivell educatiu i la mateixa proposta pedagògica que impregna este cicle». Com a alternativa proposaren el nom propi de ‘Llorenç Giménez, contacontes’, denominació que consideren «idònia donada la rellevància de la persona i la seua vinculació amb el món infantil». Una vegada aprovat el canvi de denominació per la Junta de Govern, es posarà en coneixement del Consell Escolar Municipal i de la Conselleria de Cultura, Educació i Esport, que haurà d’emetre informe favorable. L’Ajuntament d’Alzira ha informat de la decisió a la seua vídua, qui s’ha mostrat contenta i ha agraït el reconeixement, assegura l’alcalde, Diego Gómez.

Mestre, autor de nombroses obres de literatura infantil, guardonat en vàries ocasions per la seua aportació al món literari i a la recuperació de la figura de rondaller. Llorenç Giménez, natural d’Alfafar, va destacar per la seua vinculació amb l’àmbit escolar com a contacontes, rescatant històries, contes i llegendes del nostre patrimoni i arrels culturals. Les seues contalles van il·lusionar durant anys els xiquets i les xiquetes d’Alzira, ja que va visitar en diverses ocasions la ciutat per a participar en activitats a diversos escenaris culturals. Entre la seua obra escrita destaca Més contes, per favor (2014), Els acudits de Llorenç (2003), El secret de les cinc llegendes (2001), Les endevinalles de Llorenç (1997), i El fantasma dels ulls blaus (1996).

Va rebre el premi Empar de Lanuza de literatura infantil, el de la Crítica Serra d’Or de literatura Infantil i Juvenil (1998) i el de l’Associació de Biblioteques Valencianes. El 7 d’octubre de 2019, la Generalitat Valenciana li concedí la Distinció de la Generalitat al Mèrit Cultural «com a reconeixement a la seua sensibilitat i enginy per a fer màgia amb les paraules, deixant bocabadats xiquets, xiquetes i majors, que van gaudir del privilegi d’escoltar-lo».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí