Alzira aplica la tècnica d’endoteràpia als pins de la ciutat per combatre la plaga de la processionària

0
1345
Imatge del tractament aplicat a Alzira

La tècnica consistix en la realització de diverses injeccions en el tronc d’abamectina que circularà per tot l’arbre, un tractament molt efectiu que reduïx el risc de plaga

La Regidoria de Gestió Urbanística estan portant-se a terme els tractaments d’endoteràpia als pins d’Alzira per tal de combatre la plaga del cuc de la processionària, un insecte defoliador que crea molts problemes en les pinnades i en la salut de persones i animals.

Des del consistori s’explica que les larves passen per cinc estadis, i mantenen un comportament gregari. A partir del tercer disposen d’uns pèls urticants o dards en unes bosses que solten les erugues quan se senten amenaçades i que alliberen histamina. Seguidament, són dipositades dins d’unes bosses en els pins i, després d’alimentar-se durant el dia, acudixen a l’arbre a les nits. És en esta fase quan té lloc la formació de la bossa de manassos o nius d’hivern i, per tant, l’emplaçament definitiu de la colònia.

Durant el 4t i el 5é estadi hi ha un augment tant de la longitud com del nombre de pèls urticants. Quan les erugues ixen del niu per a alimentar-se durant la nit, van teixint sobre els bossa de manassos.

Cap al final de l’hivern, els ous amb les larves passen a convertir-se en erugues i completen els seus 5 estadis de desenrotllament larvari. És en estos moments quan baixen en processó, una darrere d’una altra pel tronc del pi fins trobar un lloc en l’arena on soterrar-se per a crisalidar-se i poder convertir-se en palometes, completant cada any el cicle.

El regidor de Gestió Urbanística, Fernando Pascual, ha manifestat al respecte: “Esta tècnica d’endoteràpia consistix en la realització de diverses injeccions en el tronc, depenent de les dimensions de l’arbre, l’entorn del metre d’altura, amb unes agulles que van d’acord amb l’estructura i rugositat del seu tronc. En estes injeccions s’introduïx l’abamectina que circularà per tot el xilema de l’arbre i arribarà a totes les seues branques. És un tractament molt efectiu que reduïx el risc de plaga.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí