Alumnes de Secundària d’Ontinyent s’interessen per la gestió municipal de la Sostenibilitat

0
732
Imatge de la jornada celebrada a l'IES Jaume I

L’IES Jaume I participa al programa internacional ‘Nos Propomos’ amb una investigació de temàtica verda

La regidora de Sostenibilitat, Patricia Folgueras, i el regidor de Territori, Jaime Peris, eren convidats esta setmana en l’IES Jaume I a contestar a una sèrie de preguntes i inquietuds de l’alumnat del centre, vinculades principalment a la Sostenibilitat. Els i les joves havien demanat al departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Ontinyent poder resoldre alguns dubtes que els havien sorgit a partir del treball que estan elaborant per a la seua participació en el programa internacional ‘Nos Propomos’ de Geografia, Educació i Ciutadania.

Folgueras explicava que “hem anat a donar resposta a tots els dubtes que ens han transmès per a poder ajudar-los en el seu projecte. Com tenien moltes preguntes al voltant del riu Clariano i del funcionament dels contenidors de reciclatge de roba hem considerat que seria interessant que també ens acompanyaren l’agent rural del departament de Medi Ambient i un tècnic de l’empresa gestora dels contenidors Texlimca S.A.” declarava la regidora.

Encara que al principi només anaven a resoldre qüestions al voltant de la Sostenibilitat i el Medi Ambient, finalment els i les joves han pogut fer altres preguntes que els inquietaven al voltant del funcionament i les competències de l’ajuntament. Jaime Peris incidia en què “aquest tipus d’accions són molt importants perquè és necessari apropar les administracions al jovent d’Ontinyent i que coneguen com treballen”.

L’alumnat de l’IES Jaume I ja va viatjar a València, el passat dissabte, acompanyats del regidor d’Educació, Óscar Borrell per assistir a la presentació del projecte ‘Nos Propomos’. L’institut participarà en aquesta iniciativa presentant una investigació de l’entorn del municipi en temàtica verda, en la qual s’abordarà aspectes com el futur del Pou Clar.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here