Alumnes de l’institut pinten el mural ‘L’Alcúdia per l’amor divers’ davant el dia de l’Orgull LGTBIQ+

0
1076
L'alumnat de l'Alcúdia ha pintat el mural.

La idea va sorgir del departament d’Arts Plàstiques de l’IES Els Évols, primer com a idea genèrica de fer alguna actuació plàstica que establira un vincle entre el centre educatiu i el poble

Vora 150 alumnes de 3r d’ESO han agafat pinzells i colors i han decorat una paret de l’Àgora Jove amb un mural que transmet una imatge positiva, alegre i encoratjadora de la diversitat sexual.

La idea va sorgir del departament d’Arts Plàstiques de l’IES Els Évols, primer com a idea genèrica de fer alguna actuació plàstica que establira un vincle entre el centre educatiu i el poble. En proposar-ho a l’alumnat de 3r d’ESO que cursa l’assignatura d’Educació Plàstica, Visual i Audiovisual, es va decidir enfocar-lo cap a la diversitat.

La regidora d’Educació Rosa Martínez va col·laobrar en la posada en marxa de la maquinària per tal que l’execució de la pintura s’emmarcara entre dues dates molt importants per a la reivindicació de la diversitat: el 17 de maig, Dia contra la LGTBIfòbia i el 28 de junt, Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+.

El resultat final ha sigut tot un treball democràtic de tria de propostes de l’alumnat, en que participaren també les tres professores responsables del departament: Carolina Caballero, Marina Ribes i Àngels Arias. Finalment es triaren les imatges que pensaven que transmetien una imatge més positiva, alegre i encoratjadora sobre la lluita del col·lectiu LGTBIQ+.

El mural s’ha estat pintant durant tota la setmana i la seua estètica intenta reflectir la diversitat sexual tant a través dels colors com de les mans dibuixades en diferents posicions, per incloure també la diversitat d’expressió.

“L’Alcúdia està molt present al mural, d’una banda a través del seu skyline i d’altra amb el lema del mural ‘L’Alcúdia per l’amor divers’, ens explica la regidora d’Educació, Rosa Martínez- escenificant d’alguna manera que la diversitat sexual és benvinguda a un poble com l’Alcúdia, que és obert, modern i acollidor”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí