Alumnes de l’IES Segrelles d’Albaida donen classes al carrer en protesta per la falta de professorat

0
1102
protesta Segrelles
Els alumnes han protestat per la situació docent

Distints grups d’alumnes de l’Institut Josep Segrelles d’Albaida han protestat esta vesprada donant classes al carrer per exigir que es cobreixquen un total de fins nou places de professors. Així els estudiants de Perruqueria han pentinat al carrer, els d’Adminstratiu han fet comptes al carrer i els d’educació infantil han canviat bolquers també al carrer, entre d’altres grups.

Des de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (AMPA) de la Vall d’Albaida s’ha apuntat que no s’ha destinat cap profesor per cobrir la plaça buida d’Expressió i Comunicació de cicle infantil, que també ha d’impartir classes del Programa de Qualificació Professional Inicial (PQPI) de Perruqueria. A més a més s’ha assenyalat que hi ha huit baixes laborals per a les que no s’ha designat cap substitut com són una professora de Formació i Orientació Laboral que també cobreix primer i segon cicle d’Educació Infantil, quatre professors de secundària, un professor de Cicle Administratiu, un professor de Grec i un altre d’Economia. Finalment s’apunta que «fins i tot falta cobrir una plaça de conserje» explica la presidenta de l’AMPA comarcal, Maria Jesús Durà.

Per una altra banda la responsable comarcal indique que s’està contactant amb la resta de centres escolars de la Vall d’Albaida perquè comuniquen les seues carències. Així Durà també afirma que a l’institut de la Pobla del Duc «falten dos professors, un d’optativa de Francès i un altre d’Informàtica». La presidenta lamenta la situació afirmant que «des de la conselleria d’Educació no se’ns diu que podem rebre els docents que falta, sols afirmen que s’han tancat les borses per als cicles formatius i que no les pensen obrir». D’esta manera Maria Jesús Durà afirma que la protesta pretén «cridar l’atenció per la precarietat educativa en la que està deixant la Generalitat als nostres fills».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí