Alumnes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida creen una companyia d’òpera

0
864
Els alumnes que participen del projecte.

Els alumnes que participen del projecte LÓVA estrenaran el pròxim divendres 17 de juny lòbra ‘Pierete en el Ritmo’

Alumnes de l’IES Josep Segrelles d’Albaida han creat una companyia d’òpera dins el projecte LÓVA (L’Òpera com a Vehicle d’Aprenentatge) amb la qual estrenaran el pròxim divendres 17 de juny lòbra ‘Pierete en el Ritmo’.

Aquesta mena de projecte va nàixer a Nova York als anys 80. L’any 2008 es va formalitzar la creació de LÓVA com a projecte educatiu conjunt entre SaludArte i el Teatro Real i posteriorment, s’han sumat noves institucions culturals, com el Palau de les Arts Reina Sofia a València. Aquest curs 21/22 s’han creat més de 50 companyies a tot Espanya, 19 de les quals són valencianes.

El projecte LÓVA és un programa educatiu interdisciplinari que té com a objectiu motivar l’alumnat des del desenvolupament emocional, social i cognitiu perquè puguen donar ales a la seua imaginació i descobrisquen totes les seues capacitats i competències durant un any lectiu. Els adolescents combinen el temari acadèmic amb la creació de l’obra. Un dels centres que ha participat en aquest projecte és l´IES Josep Segrelles d’Albaida. Tot va començar amb l’optativa de teatre adreçada als alumnes de 2n de l’ESO i impartida per la professora Loles Pont i les alumnes del “Cicle Superior d’Estlisme i Direcció de Perruqueria” amb la seua professora Mayka Soler.

S’ha creat una companyia d’òpera des de zero. El guió, els balls, l’escenografia, la caracterització, el vestuari i la música són totalment originals, i l’alumnat ha adoptat els rols professionals que requereix una companyia d’òpera.

El tema principal de “Piérdete en el ritmo” és la superació personal de la protagonista. Olivia és una xica de 18 anys, que guanya un concurs de televisió i ix de l’anonimat. D’una banda, té la seva millor amiga Mía, que vetllarà pel seu benestar, però de l’altra, hi ha les antagonistes Addison i Ruth, juntament amb Katherine que intentaran desestabilitzar la integració física, mental i moral d’Olívia. La seua iaia, Marylinda li donarà consells des del més enllà, la farà reflexionar i al final prendrà una decisió que sorprendrà a tothom.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí