Altea rep una subvenció de Conselleria per a la restauració del Molí dels Moros

0
2729
Altea
Un dels moments de la visita.

L’edil d’Urbanisme, Jose Orozco, ha informat de l’inici imminent de les obres de restauració del Molí dels Moros en les seues fases segona i tercera.

Actuacions emmarcades en el Projecte de Consolidació i Adequació del Molí dels Moros que té per objecte consolidar, adequar i posar en valor les restes arqueològiques d’un antic molí medieval.

Segons ha explicat l’edil, «la conselleria d’Educació Cultura i Esports ha confirmat a l’ajuntament d’Altea l’atorgament d’una subvenció de 30.866€ per a les obres de restauració del Molí dels Moros». «En el present exercici l’Ajuntament destinarà a aquesta millora 44.095 €»; ha afegit Jose Orozco.

L’edil d’Urbanisme ha assenyalat que la passada setmana els tècnics encarregats del projecte i els tècnics municipals van girar visita al Molí dels Moros amb l’objecte de donar inici a les obres de les fases dos i tres, que consistiran en el reforç de l’estructura dels murs de càrrega i la seua fonamentació, així com la reconstrucció de la volta.

«Un treball minuciós ja que cal eliminar una a una les plantes existents, havent-les assecat prèviament per a un fàcil despreniment que no supose una arrencada dels materials de la volta», ha matisat Orozco.

Jose Orozco ha conclòs avançant que l’any que ve s’executaran les fases 4 i 5 de les obres, en què s’abordarà l’accessibilitat al molí i la seua museïtzació.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí