Altea presenta el nou mata-segells turístic del municipi que il·lustra el Poble Antic

0
1868
Altea
Un dels moments de la presentació.

Altea ha acollit la presentació del nou mata-segells turístic que es posa en marxa des de hui dimecres, 12 d’agost. Una nova empremta postal, que sense substituir cap altre mata-segells, va a estar permanentment a l’oficina de Correus d’Altea i ve a incorporar-se als molts amb que s’explica la història postal de la població.

L’acte ha comptat amb les intervencions de Paco Zaragoza, impulsor de la iniciativa i representant del Club Filatèlic d’Altea; José Ivars, president de FASFILCOVA; i Rafael Ramón Mompó, cap de l’oficina de Correus de Altea i regidor d’Hisenda i Personal de l’ajuntament d’Altea.

El nou mata-segells d’Altea té un disseny senzill elaborat per Correus, il·lustratiu del Poble Antic d’Altea, en el qual es mostren les cúpules de l’Església a la vegada que es perfilen uns artefactes explosius al cel, en al·lusió al conegut Castell de l’Olla.

“Este tipus de mata-segells il·lustrat, dels quals Altea pot presumir de ser el primer municipi de la Marina Baixa que comptarà amb un d’ells, tracta de fer més visual les empremtes (datadors) que es posen sobre la correspondència que eixint d’Altea van a recórrer el món sencer en forma de correspondència epistolar”; ha explicat Paco Zaragoza, qui emocionat ha apostat per seguir treballant perquè Altea tinga un segell. “Este poble, que és el més bonic de tots, ha de tenir un segell”; ha afirmat Zaragoza. La presentació del mata-segells ha estat acompanyada per una exposició de totes les empremtes editades per Correus en què Altea és protagonista.

Per la seua banda, José Ivars, ha reivindicat la necessitat que la filatèlia torne a Altea amb força. “Altea té una sèrie amb el seu nom i no hi ha cap ciutat d’Espanya que puga dir això. Llavors això ja és un fet important però, a més, quan la societat filatèlica d’Altea funcionava ho feia tan bé que ens copiàvem d’ella els estatuts, les activitats, les idees, etc i els agraïm que ens hagen ensenyat”; ha comentat el responsable de la filatèlia valenciana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Altea participa a la Junta Rectora del Parc Natural de la Serra Gelada

“Vull arrencar d’aquest acte el compromís de que la filatèlia torne a Altea. Una volta que la Federació estarà sempre recolzant amb xerrades, exposicions i altres activitats”. Ha conclòs Ivars.

Finalment, ha pres la paraula Rafael Ramón Mompó, qui com a cap de Correus d’Altea agraïa el record a tots els carters del municipi. A més ha agraït el treball realitzat en pro d’este mata-segells que, “repartirà els símbols més destacats d’Altea, com són les cúpules de l’Església i el Castell de l’Olla al llarg de tot el món. És una acció promocional del nostre municipi importantíssima i definitiva perquè estarà actiu a l’oficina de Correus d’Altea i des d’ací viatjarà pel món”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here