Altea posa en marxa una Oficina Verda per a fomentar l’estalvi energètic

0
2388
Altea
Un dels moments de la presentació.Altea

Les regidories de Medi Ambient i Benestar Social, regides per Jose Orozco i José Luis León Gascón, respectivament, donaven a conèixer l’obertura de l’Oficina Verda.

Un nou servei de l’ajuntament d’Altea que té per objecte, entre moltes altres qüestions, informar a la ciutadania dels diversos mitjans d’estalvi energètic que té al seu abast i que li permetran reduir la factura, al temps que mediambientalment col·laborar en el sosteniment del planeta.

En l’acte de presentació, dirigit a associacions principalment, però obert al públic en general, que tenia lloc a l’auditori del Centre Social a mitja vesprada, van intervenir els regidors esmentats i el tècnic de la cooperativa Aeioluz, responsable de les accions que va a desenvolupar este pla d’estalvi energètic que l’Ajuntament vol fer arribar a alteans i alteanes a través de diferents accions com són xarrades informatives i tallers pràctics.

“Només tenim un planeta i els gasos d’efecte hivernacle estan fent que l’escalfament global siga una realitat. Tenim la demostració d’això en els últims temporals que hem patit i per tant, el que estem fent amb l’impuls de l’oficina verda és pensar en gran, en global, però actuar en este cas al poble d’Altea per a combatre els gasos d’efecte hivernacle”; afirmava el regidor de Medi Ambient, Jose Orozco durant la seua intervenció.

Orozco feia èmfasi que “hi ha diferents variables que la població en general desconeix en la factura de la llum, l’aigua i el gas, com ara la diferència entre el mercat lliure i el mercat regulat; la potència contractada; la discriminació horària, que de vegades no s’utilitza de forma totalment eficient; el preu de la llum que no sabem si és just o no. Estes variables i la consciència de xicotetes accions cootidianas que contribueixen a una major eficiència faran que tinguem una menor despesa energètica. A la fi l’energia més barata és la que no es consumeix i farem un esforç per informar a la població de com disminuir estes factures”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Altea tanca els comptes de 2017 amb una reducció significativa de l’endeutament

A més, Jose Orozco explicava que l’Oficina Verda s’impulsa des de Medi Ambient, però compta amb la col·laboració de Benestar Social perquè “entenem que és fonamental en la situació global en què ens trobem, durant el confinament la demanda energètica domèstica va augmentar un 28% i el no tall de subministrament no ha vingut acompanyada d’una baixada de preus. Hi ha moltes llars que estan patint i tenen una singular situació de vulnerabilitat energètica i el que farem des de l’Oficina Verda és treballar minuciosament per disminuir la factura d’estes llars”. “Es tracta de fer un esforç de formació entre els treballadors socials perquè orienten d’una forma més personalitzada de què s’ha de fer per reduir costos”; ha afegit el regidor.

“Des de l’Ajuntament ja s’han dut a terme al municipi accions per a l’estalvi d’energia i amb això estalvi econòmic, ara tractarem de portar-lo a les llars. L’horitzó és l’ús de les renovables però abans hem de fer un treball des de les administracions i la població i l’impuls d’esta Oficina Verda contribuirà al fet que la gent siga conscient que es poden fer les coses millor i que si les fem bé tenim un estalvi de diners per gastar en qualsevol altra cosa “; concloïa Orozco.

Per la seua banda, José Luis León Gascón apuntava que “des del departament de Benestar Social es considera esta una iniciativa molt positiva perquè a més del moment que estem vivint, s’ajuda a totes les persones en risc de vulnerabilitat de la localitat, a més de a la població en general, baixant el cost de les factures del consum d’energies “.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Policía Nacional desmantela un cultivo de marihuana con 176 plantas en un garaje de Orxeta

En estos moments el personal del departament de Benestar Social està rebent formació de la cooperativa Aeioluz i en qüestió d’unes setmanes es estarà a disposició dels usuaris del departament per ajudar-los a comprendre la seua factura i transmetre’ls com és possible la disminució de la mateixa a través d’uns determinats hàbits. Informava León Gascón.

El responsable d’Aeioluz ha detallat que “a més de l’atenció les famílies, donant-los informació del que poden fer, és important que tinguen suport més enllà i puguin fer una consulta si ho estan fent bé i fins i tot si la família no és capaç de fer una contractació que els ajude a l’estalvi, nosaltres els ajudarem a gestionar-lo “.

“És un projecte molt participatiu que té per objectiu final ajudar a les famílies compartint el que sabem i tenim la voluntat que es genere una cultura de transició energètica que és el que buscava la regidoria de Medi Ambient per al municipi d’Altea”; ha asseverat Salva Moncayo.

Els tallers pràctics, seran anunciats en temps i forma. El primer serà el dijous 1 d’octubre a les 18 hores al centre social i es recomana portar les factures energètiques.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here