Altea posa en marxa un nou projecte cultural per promoure el coneixement del llaüt

0
3207
Altea
Un dels moments de la presentació.

La Casa de Cultura d’Altea acollirà el dijous, 24 de juny, a les 20 hores amb la inauguració d’una exposició i una xerrada per a presentar el projecte en Llaüt.

Una iniciativa que, segons indiquen fonts municipals, té per objecte fomentar el coneixement sobre esta antiga embarcació mediterrània que actualment es troba en desús. Este projecte és una iniciativa de Miguel Díez i Cristian Aguado que compta amb el suport de la regidoria de Cultura, dirigida per l’edil Aurora Serrat.

Com la pròpia definició de Llaüt indica, esta és una embarcació petita d’arqueig variable aparellada amb vela llatina, que actualment s’utilitza per a la navegació esportiva i de lleure i, abans, per a la pesca i el cabotatge. Una embarcació amb arrelament en els municipis costaners de la Mediterrània, entre ells Altea i de la qual en l’actualitat perviuen comptats exemplars, informen des del consistori.

Per a Cristian Aguado, “este és un projecte multidisciplinari que eix a la llum amb una exposició i una xerrada, com a primer pas, l’objectiu és promocionar, donar visibilitat i difondre el seu estil de navegació en un exercici de conservació i recuperació del llaüt com a patrimoni . Així com oferir una alternativa d’xàrter diferent a les embarcacions de velocitat, reconciliant el llaüt amb la identitat d’Altea”.

La responsable municipal de Cultura ha explicat que “esta nova proposta cultural ens farà conèixer en profunditat el món del llaüt i la seua vinculació amb el municipi”. “És una proposta molt interessant”, ha afirmat l’edil, qui ha convidat a gaudir de l’exposició a la Casa de Cultura d’Altea.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here