Altea participa en la reunió de la Comissió Mixta de la Càtedra Enric Valor

0
1121
Un dels moments de la reunió.

Jaume Llinares i Diego Zaragozí han participat en la reunió de la Comissió Mixta de seguiment de la Càtedra Institucional Enric Valor, celebrada a l’ajuntament de Castalla. Municipi natal de l’escriptor, que al costat del d’Altea i a la Universitat d’Alacant, van crear i mantenen aquesta entitat.

En aquesta reunió, s’abordava la memòria d’activitats realitzades en el si de la Càtedra durant el 2018, atenent els propòsits de col·laboració entre l’ajuntament d’Altea, l’ajuntament de Castalla i la Universitat d’Alacant fixats en el conveni de creació, subscrit l’11 de juliol de l’al 2016.

Pel que fa a les activitats dutes a terme a Altea l’any passat, la presentació del llibre “Els viatges de Mireia. Una història d’Altea explicada per a joves” de Jesús Navarro Rodríguez; el desenvolupament del Programa d’Estudis Propis en Comunicació, Llengua i Mediació Cultural, que constava d’un Màster en Comunicació i Mediació Cultural i un títol d’Especialista en Comunicació i Mediació Lingüística i un títol d’Expert en Comunicació i Gestió Cultural; el programa de Ràdio Altea, Cafè Gadea, a càrrec de l’alumnat de l’esmentat Màster i amb la participació del professorat del mateix; així com la intermediació de la Càtedra en diverses activitats destacades en la cultura alteana com els Premis Altea de Literatura i Investigació; entre moltes altres accions.

A més d’això, d’un repàs per les activitats realitzades durant el 2018, la reunió era escenari de la proposta d’activitats per a aquest 2019. A desenvolupar a Altea, el V Curs de Literatura Popular, els dies 3,4,10 i 11 de maig; la col·laboració de la Càtedra en els III Premis Altea de Literatura; impulsar la creació de la Mancomunitat Cultural de la Marina Baixa; creació d’un Centre d’Interpretació de l’obra folklòrica de Francesc Martínez i Martínez; creació del Centre d’Interpretació de Carmelina Sánchez-Cutillas al Centre Cultural Vila Gadea; col·laboracions en publicacions i una nova publicació de «La Lluna en un Cove»; organització del VIII Curs de Cultura Popular, «Sant Vicent Ferrer», del 8 al 10 de novembre i com no, la col·laboració amb l’Ajuntament d’Altea en totes aquelles iniciatives que es consideren oportunes en el marc de la celebració de l’any d’Altea com a Capital cultural Valenciana.

A la reunió assistien Esther Algarraba, secretària general de la UA; Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Llengües de la UA; Jaume Llinares, Alcalde d’Altea; Diego Zaragozí, regidor de Cultural d’Altea; l’Alcalde de Castalla Antonio Bernabeu; Jesús López, regidor de Cultura de Castalla i el director de la Càtedra, Joan Borja.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí