Altea habilita l’Arxiu Municipal per a la conservació de documents històrics

0
8966
Altea
Arxiu Municipal.

L’ajuntament d’Altea ha anunciat la finalització de les reformes en l’Arxiu Històric Municipal. Unes millores que, segons fonts municipals, consisteixen en l’adequació dels equips i instal·lació per a garantir l’òptim manteniment dels arxius històrics del poble.

Tal i com expliquen des del consistori, s’ha fet una actuació en el sistema de climatització (els documents han d’estar en una temperatura ambient entre 16° i 21 °C) en el sistema de purificació de l’aire (humitat relativa entre 45%-55%) en sistemes de sufocació d’incendis, i en equips de seguretat. D’aquesta manera, l’edifici municipal s’adapta a la normativa vigent i assegura les millors condicions per al material emmagatzemat.

En l’Arxiu Històric Municipal es troben actes municipals i documentació acumulada pel Consistori durant dècades (1888 fins a actualitat) i que es consideren d’alt valor patrimonial. Els documents més destacables són les actes dels plens, el padró dels habitants, les llicències d’obres i expedients d’activitats, expliquen des del consistori.

El regidor d’Infraestructures, Diego Zaragozí, recorda que l’Arxiu Municipal a part de tindre un servei intern per a l’Ajuntament, també està obert per a la població i per a qualsevol usuari que vaig desitjar consultar dades de l’arxiu.

L’Arxiu Municipal té un horari d’atenció al públic amb cita prèvia de dimecres a divendres de 9.30 a 13.30 hores.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí