Altea exposa el projecte “Zero emissions” contra el canvi climatic

0
3458
Altea
Un dels moments de la presentació.

Els regidors de Medi Ambient, Jose Orozco; i Infraestructures, Diego Zaragozí; han presentat el projecte estratègic “Altea Zero Emissions”, l’objectiu del qual segueix sent la reducció de CO2 i la lluita contra el canvi climàtic.

Segons informen fonts municipals, “Altea Zero Emissions” és un projecte transversal que afecta diverses regidories i diferents governs i que no parteix de zero. S’han realitzat, s’estan realitzant i es continuaran fent accions per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible que marca l’Agenda 2030; com així ha explicat Diego Zaragozí.

Les mateixes fonts apunten que des del departament de Medi Ambient s’ha elaborat un vídeo promocional del projecte on es presenten les diferents actuacions empreses i les que s’abordaran, amb la finalitat d’informar-ne la població i conscienciar-la que entre tots podem aconseguir objectius marcats en la lluita contra el canvi climàtic.

En el transcurs de la presentació, Jose Orozco ha assenyalat que “la veritable transformació és l’estructural, la que implica les persones i esta és la més complicada perquè atén els hàbits diaris i les rutines establertes. En este sentit la regidoria de Medi Ambient ha posat a disposició del ciutadà l’Oficina Verda, on qualsevol alteà o alteana pot informar-se dels passos a seguir per estalviar energia i per tant estalviar en la seua factura de la llum”. En paraules d’Orozco, segons els càlculs realitzats, amb l’assessorament de l’Oficina Verda s’ha aconseguit que una família puga estalviar entre 300 i 400 € anuals a la factura de la llum i els xicotets comerços i restauració, una mitjana d’entre 800 i 1.000 € cada any.

Jose Orozco ha enumerat una bateria de mesures d‟estalvi energètic i ha recordat les bonificacions que el ciutadà ja té a la seua disposició com pot ser la reducció d‟un 25% de l‟IBI durant 3 anys per fotovoltaiques; un 95% de la taxa de l’ICIO i el 50% de per vida de l’impost de circulació per tenir el cotxe elèctric.

L’edil s’ha referit a la dificultat que tenen els nuclis urbans per poder instal·lar l´autoconsum, motiu pel qual des de l´Ajuntament es van a fomentar les Comunitats Locals Energètiques. Instal·lacions que poden donar energia a cases i negocis en un àmbit de 500 metres a la rodona. Per donar a conèixer este tipus d’instal·lacions, els seus avantatges, servei que presten i altres detalls, el proper 16 de desembre a les 19 h a la Casa de Cultura es durà a terme una presentació de les Comunitats Locals Energètiques, que comptarà amb les autoritats municipals i estarà presidida per la consellera Mireia Mollà.

Per a vore les notícies més destacaades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here