Altea evita la fugida de més 144.900 M3 d’aigua en La Mallà i el Mascarat

0
2956

L’ajuntament d’Altea ha informat que Aigës d’Altea ha aconseguit, després de sis mesos de gestió de l’aigua en les zones de La Mallà i el Marcarat, evitar la fugida de més de 144.900 M3, 144.900.000 litres d’aigua. “Això ha sigut gràcies a les actuacions de reparació i control realitzades amb un pressupost de 248.179 €”.

“El problema de l’aigua potable en aquests dos plans parcials es remuntava a molts anys, per això, i després de no solucionar-se, Aigës d’Altea es va fer càrrec de la seua gestió amb la finalitat de garantir el subministrament i evitar la pèrdua d’aigua tal com es vènia presentant per falta de control i manteniment de la xarxa. Després de sis mesos veiem com la inversió realitzada està donant els seus fruits i ja s’està realitzant estudis per a veure altres necessitats i planificar futures actuacions”, ha comentat l’edil de Cicle Hídric, Diego Zaragozí.

Plaça de l’Ajuntament.

En concret i segons indiquen fonts municipals, des que va començar la gestió per part d’ Aigës d’Altea, s’ha realitzat l’alçament de la planimetria de xarxes d’aigua potable i clavegueram; s’ha instal·lat un sistema de telecomandament i telecontrol sobre la infraestructura hidràulica del proveïment i comptadors sectorials en l’eixida dels depòsits. Es realitzen labors de mesurament en temps real de cabals, pressions, nivells de depòsits, analitzadors de clor i quilowatts consumits i s’han instal·lat alarmes sobre els elements crítics del sistema; a més de millorar els elements electromecànics i quadres elèctrics.

L’empresa ha dut a terme e 159 actuacions sobre les canonades de proveïment. La major part d’elles reparacions de fugides, però també a eliminació de taps de calç. Tant la reparació de fugides com l’eliminació dels taps de calç han redundat en un millor servei, millorant el cabals i pressions del proveïment, apunten des del consistori.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí