Altea comptarà amb un Centre de Dia per a majors dependents

0
3228

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha anunciat la construcció d’un Centre de Dia per a persones majors dependents. “Fet que suposa la posada en marxa de noves infraestructures socials per cobrir les necessitats de la població, evitant així el seu desplaçament a altres localitats”, segons indiquen fonts municipals.

Es tracta d’una nova infraestructura de caràcter social i assistencial per al municipi d’Altea que contempla el «Pla Convivint» del Consell i que ha presentat el president de la Generalitat Ximo Puig; i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives , Mónica Oltra.

Plaça de l’Ajuntament.

Segons els detalls aportats per Llinares, este Centre de Dia, per a gent gran amb diversos graus de dependència, es construirà al nucli urbà i tindrà una capacitat de 60 places aproximadament. «Esta nova infraestructura destinada a l’atenció de gent gran, permetrà als usuaris de la mateixa i les seues famílies disposar d’un recurs d’atenció diürna a prop de casa, sense haver de desplaçar-se a altres localitats per rebre esta atenció».

El primer edil ha detallat que «serà la Conselleria la que es faça càrrec de la construcció del centre i la dotació de personal necessari a este per al seu funcionament. L’Ajuntament cedirà el terreny per a la construcció de la mateixa».

Finalment, l’alcalde ha mostrat satisfacció per esta nova i important infraestructura i ha agraït a la vicepresidenta i l’equip de la Conselleria «per donar resposta a les necessitats d’Altea i de la Comarca en matèria de recursos socials». Jaume Llinares s’ha compromès a continuar treballant i cooperant amb la Conselleria «per dotar el municipi d’unes infraestructures dignes i necessàries».

En el transcurs de la intervenció pública per presentar el «Pla Convivint», primer Pla d’Infraestructures de Serveis Socials, duta a terme pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, esta última ha destacat que «la primera legislatura del Botànic es va dedicar a l’atenció de l’emergència social i a l’establiment de bases per a un canvi social profund i en esta segona legislatura toca garantir la correcta atenció de les persones i entitats».

Segons Oltra, «l’objectiu d’el nou sistema públic de serveis socials és recuperar la centralitat de la persona i posar-lo a disposició permanent de tots els valencians i valencianes, per al que es treballarà en l’adequació de les estructures internes de l’Administració i també dels espais físics on es presten estos serveis».

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here