Altea anuncia l’inici de les obres de Regeneració del Front Litoral per al 24 de maig

0
981
Altea
Un dels moments de l'anunci.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha comparegut públicament per donar a conèixer els detalls del projecte de Regeneració del Front Litoral, que té previst el seu inici pel proper dilluns 24 de maig. Llinares ha estat acompanyat pels portaveus de Compromís, Diego Zaragozí; i PSOE, Vicenta Pérez.

L’alcalde ha subratllat que “la regeneració de la façana litoral del nucli urbà d’Altea és un projecte ambiciós i important per al municipi d’Altea, en el qual es porta treballant des dels anys 90 pels diferents equips de govern. És un projecte, que en les seues diferents propostes ha tingut alts i baixos, però que sempre s’ha considerat una necessitat”. En este mateix sentit, Llinares ha ressaltat la sinergia existent entre l’Ajuntament i el Ministeri per a la Transició Ecològica, que han portat al fet que, “després de molta feina, en pocs dies donarà inici esta segona fase de Regeneració del Front Litoral, amb un cost de 4.086.147€ i té un període d’execució de 12 mesos”.

Del pressupost total de l’obra, el Ministeri assumeix els costos de les obres en zona marítima, valorats en 1,5 milions d’euros, i les arques municipals els 2,5 milions necessaris per a l’espai terrestre de l’actuació.

Pel que fa al desenvolupament de l’obra, Jaume Llinares ha explicat que “des de l’Ajuntament s’han realitzat diverses propostes al Ministeri que han sigut acceptades per este i per l’empresa adjudicatària Torrescámara i Cia. De Obras S.A.”. “Propostes encaminades a minimitzar l’impacte de les obres en comerços, locals d’hostaleria i veïnat afectat”; ha matisat el primer edil alteà.

Segons les dades aportades per l’alcalde, són 29 els establiments directament afectats, que finalment podran estar exercint la seua activitat fins a finals d’any; pel que durant l’estiu les terrasses podran oferir servei. “Aquest era un tema que ens preocupava molt sobretot després d’un any de pandèmia en la qual han vist minvats gran part dels seus ingressos. Després de diverses reunions, hem aconseguit que el Ministeri i l’empresa concessionària hagen adaptat el pla de treball a les nostres peticions amb l’objecte de perjudicar el menys possible als afectats; tant en l’àmbit comercial com en el referit al trànsit”. Ha afegit Jaume Llinares.

Segons ha explicat l’alcalde, l’actuació donarà inici el proper 24 de maig, sent les primeres accions les de tanca, senyalització, aportació de material, entre d’altres preparatòries de l’obra pesada.

“El període d’execució és de 12 mesos i com més aviat comence l’obra, abans acabarà. És veritat que els afectats suportaran molèsties durant un temps, però també cal tenir en compte que van a ser els grans beneficiats amb esta regeneració de la costa, ja que a més de gaudir d’un entorn únic en què el mar recupera el seu protagonisme, els seus negocis i habitatges es veuran revaloritzades”.

Jaume Llinares ha agraït al Ministeri per a la Transició Ecològica la seua predisposició a atendre les peticions municipals i ha demanat una mica de paciència als veïns i negocis de la zona per les molèsties que puguen patir.

Per la seua banda, la portaveu de Grup Municipal Socialista, Vicenta Pérez, ha expressat la satisfacció del seu grup per l’inici de les obres. “Este projecte és una aposta per la que sempre hem treballat perquè pensem que totes les millores que es puguen fer en el nostre municipi són un benefici directe per als alteans i alteanes i a la fi i al el cap això redunda en els visitants i l’economia del municipi”; ha significat l’edil.

En paraules de Pérez, “després de molts anys de reunions, tant a Madrid com a Alacant, sempre hem posat en valor el que la inversió es portara a terme i que als afectats directes els incomodaren les obres el menys possible”. “En este sentit hem comptat amb la complicitat de Ministeri i empresa que ho han entès i per això els terminis d’actuació s’han dissenyat de manera que durant l’estiu es duran a terme obres a la part marítima i l’aparcament i ja passat l’estiu es començarà l’obra que afecte les terrasses”. Ha emfatitzat Pérez, que conclou recordant que “amb l’execució d’este projecte s’aconsegueix recuperar la platja i zona en la qual operaven els mariners. Pense que és importantíssim recuperar el major nombre de platges possibles ja que som un municipi que viu cara a la mar i del què obtenim molts beneficis”.

Finalment, Diego Zaragozí, portaveu de Compromís, s’ha referit al treballs inherents i previs alguns d’ells al projecte de regeneració que emprendrà directament l’ajuntament, com el canvi de sentit circulatori del carrer Sant Pere; l’execució d’infraestructures municipals, com ara la renovació del clavegueram i la conducció de l’aigua potable. Unes millores que s’executaran passat l’estiu i en dies previs a l’inici de les obres que afecten la part terrestre per aprofitar els temps i moviments, evitant així incrementar les molèsties.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here