Altea acull la presentació del Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat a la Comunitat

0
267
Altea
Un dels moments de la presentació.

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; juntament amb José Manuel Núñez-Lagos, director general d’Ecovidrio; Mireia Mollà, consellera d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica han presentat la iniciativa Moviment Banderes Verdes per la sostenibilitat a la Comunitat Valenciana. A l’acte han assistit també els regidors de l’equip de govern.

Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya, ha llançat aquesta campanya estival per tal de reconèixer amb aquest guardó ambiental al municipi costaner més compromès amb la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del litoral a través del reciclatge d’envasos de vidre.

El moviment Banderes Verdes compta a la Comunitat Valenciana amb l’adhesió de 45 municipis i 4.881 bars i xiringuitos, els quals competiran juntament amb els seus veïns per aconseguir el reconeixement ambiental d’Ecovidrio per als seus municipis. Respecte a l’any passat, aquestes xifres suposen un 40% més de participació en establiments i un 32% més d’ajuntaments implicats en la competició pel distintiu bandera verda.

Jaume Llinares ha donat la benvinguda als assistents i ha manifestat que “per a Altea és un veritable honor acollir aquest esdeveniment de presentació de la campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ per la sostenibilitat. Una acció que aplaudim des de l’ajuntament d’Altea i a la qual ens sumem i donarem el nostre suport perquè en matèria de sostenibilitat, protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic, el nostre compromís és clar i ferm”.

Durant el seu parlament, l’alcalde ha donat dades sobre les xifres de reciclatge al municipi. “La incidència del turisme i l’augment del consum fa d’aquests mesos un moment idoni per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment, tan sols enguany hem augmentat un 11% sobre les 858 tones recollides l’any passat. A més d’això, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables de la generació de més del 50% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, de manera que són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Policía Local de Benidorm detiene a un conocido exhibicionista por agresión sexual

Ecovidrio treballarà colze a colze amb els equips dels ajuntaments per reforçar l’operativa estiuenca de recollida selectiva d’envasos de vidre i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers. Per a això es faran fins a 15.000 visites de formació i informació a establiments, es lliuraran més de 1.500 cubells especials de reciclatge, s’instal·laran 250 nous contenidors amb vinils amb motius estiuencs i s’augmentaran les freqüències de recollida.

Cadascun dels municipis participants comptarà amb un objectiu d’increment de recollida selectiva establert per l’equip de Ecovidrio i l’equip de govern municipal en funció del seu comportament històric i les dades de reciclatge d’envasos de vidre de la zona.

Si bé, tots els municipis que milloren les seues pròpies marques han de ser reconeguts, i només els dos municipis més compromesos hissaran la Bandera Verda d’Ecovidrio. Els criteris que es tindran en compte per al rànquing guanyador són les tones d’envasos recollides sobre l’objectiu, el nombre d’hostalers participants per municipi o la col·laboració de l’ajuntament en les campanyes de comunicació i mobilització.

El Moviment Banderes Verdes involucra un total de sis comunitats autònomes, 136 municipis i més de 15.000 establiments dels municipis costaners espanyols, que competiran per aconseguir una de les nou Banderes Verdes d’Ecovidrio. Desglossat per comunitats, es lliuraran dos a Andalusia, dos a Catalunya, una a Cantàbria, una a Illes Balears, una a la regió de Múrcia i dues a la Comunitat Valenciana.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here