Altea acull del 7 al 21 de juliol la II edició del projecte cultural Bellaguarda ‘Inter-B’

0
368
Altea
Un dels moments de la presentació.

El Festival d’Intervencions Artístiques Bellaguarda ‘Inter-B’ torna al barri més antic d’Altea, del 7 al 21 de juliol. Així ho han donat a conèixer Aurora Serrat, edil de Cultura; Ester Niñirola, de l’organització de l’esdeveniment i Pepa Mengual del Espai Creatiu Trobarte.

L’edil ha explicat que “es tracta d’una iniciativa que relaciona l’obra d’art i l’espectador amb l’espai públic. En aquest cas, es durà a terme en el barri de Bellaguarda, un dels més bonics d’Altea”. I ha agraït la col·laboració dels veïns i veïnes “per aconseguir un barri participatiu que afavoreix la creació artística i les activitats culturals”.

Enguany, deu projectes d’intervenció artística han sigut triats amb la finalitat de potenciar i fusionar l’art amb la ciutadania i els visitants.

Esther Niñirola, de l’organització de l’esdeveniment, ha detallat les activitats que donaran començament el diumenge, 7 de juliol, a les 19.30 hores, “començarem des de la Casa de Cultura amb la finalitat de realitzar el recorregut a la recerca de les diferents intervencions. El recorregut finalitzarà en la plaça de la Cantereria amb dos concerts de blues que començaran a les 21.00 hores. A més, enguany es duran a terme dues conferències, el divendres 12 de juliol tindrà lloc ‘Naturaleza y Artificio’ a càrrec de l’escultor eldense Carlos Martínez, i el 19 de juliol tindrem una conferència que tractarà sobre l’Art Teràpia, de la mà d’una antiga alumna de la Facultat de Belles arts de la UMH d’Altea. A més, el diumenge 14 de juliol es durà a terme el concurs de pintura ràpida i a les 19:00 hores es farà lliurament dels premis. Enguany com a novetat tindrem dues categories: infantil i juvenil. El diumenge 21 de juliol s’inaugurarà l’exposició dels quadres guanyadors, a la Casa de la Cultura, categories infantil i juvenil, i a la Casa d’Antonio el Fuster, la categoria d’adults”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La Generalitat garantiza la continuidad de los servicios que gestionaba Emaús en Altea

D’altra banda, Pepa Mengual del Espai Creatiu Trobarte, ha agraït el treball d’Ester Niñirola per fer el projecte possible, així com a la regidoria de Cultura per apostar per aquestes propostes. Mengual ha destacat que “des de l’espai Trobarte tenim una proposta didàctica consistent a implicar les famílies, xiquetes i xiquets en el procés creatiu, saber com es forma i per què acaba una obra en un espai, com és en aquest cas, el de Bellaguarda”.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here