Altea acomiada la seua Capitalitat Cultural amb un concert de Pep Gimeno “Botifarra” i la banda simfònica de la Societat Filharmònica

0
1926
Altea
Un dels moments de l'acte.

El Palau Altea va acollir l’acte de clausura d’Altea com a Capitalitat Cultural de la Comunitat Valenciana 2019-2020, distintiu que ostentava el municipi des del 25 d’abril de 2019.

En l’acte van ser presents el conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà; l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares; i l’edil de Cultura, Aurora Serrat. Com a convidades, la secretària autonòmica de Política Territorial, Inma Orozco; i l’alcaldessa de Vilafranca del Cid, Silvia Colom; que també ostentava la Capitalitat Cultural. Durant l’acte es va passar el testimoni com a capital cultural valenciana de 2021 als municipis d’Alcoi i Bocairent, per a pobles de més de 10.000 habitants i menys de 10.000 habitants respectivament.

Aurora Serrat va donar la benvinguda als assistents i va agrair a la Conselleria de Cultura, el Institut Valencià de Cultura, al Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, i a l’equip del departament de Cultura per “el seu treball, esforç i dedicació perquè este any i mig la nostra capitalitat cultural fora tot un èxit, tant en activitats programades com en assistència de públic. Este acte posa fi a la celebració d’Altea com a Capital Cultural Valenciana 2019-2020. Volem que siga un acte festiu d’agraïment i celebració. No es tracta d’un adéu, sinó que és el torn d’altres municipis que estimen la Cultura tant com nosaltres. Enhorabona a Alcoi i Bocairent”.

Finalment va agrair “a totes les associacions culturals, col·lectius i un nombrós grup de persones pel vostre treball i esforç en pro de la cultura del vostre poble. I a tots els espectadors que ens han acompanyat, perquè sense ells no haguera sigut possible. Continuarem treballant amb el mateix entusiasme i força per a fer de la nostra cultura un referent per a visitants i veïns”.

Per part seua, Jaume Llinares va afirmar tindre “sentiments contradictoris. D’una banda, una immensa alegria que arrossegue des del dia en què el conseller Marzà em va cridar en 2018 per a transmetre’m la notícia que Altea havia sigut designada com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana. I d’altra banda, en estos dies sent tristesa perquè s’acaba este reconeixement del distintiu cultural. Hui acaba el que va començar fa més d’un any, però no el nostre treball, perquè Altea té la voluntat de ser una capitalitat cultural permanent. Malgrat la pandèmia del COVID-19, hem aconseguit oferir una variada programació gaudida per milers d’espectadors de tota edat i condició. A més de que este gran projecte anomenat ‘Altea: Mar de Cultures’ ha aconseguit lligar-se a l’èxit de la nostra temporada turística amb un bon balanç econòmic per a Altea i les comarques de voltant”.

L’alcalde d’Altea va assenyalar que “la Cultura forma part de l’ADN del nostre poble. És un segell que reconeix el treball de col·lectius, institucions i entitats, que de manera transversal i inclusiva, ha convertit a Altea en un poble dinàmic, innovador i creatiu. Des de l’Ajuntament continuarem ajudant i promocionant als artistes de tots els camps, siguen locals o forans”.

Vicent Marzà va felicitar a Altea “perquè ens ha regalat en este últim any i mig els millors moments culturals”, i afirmava que “la Cultura ens fa més lliures, humans, solidaris i justos. Des de la Generalitat Valenciana continuarem fent costat als pobles que es preocupen per la Cultura i les persones”.

Finalment, dos hores de música i cançons populars de pobles i comarques valencianes, amb el concert de Pep Gimeno “Botifarra” i la banda simfònica de la Societat Filharmònica Alteanense, van acompanyar als assistents a l’acte.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here