Altea acollirà una exposició itinerant dedicada a Carmelina Sáchez-Cutillas en l’Any de la Capitalitat Cultural

0
190
Fachada costera de Altea.

Altea va acollir el passat mes de gener la inauguració de l’Any Carmelina Sánchez-Cutillas (Madrid, 1927 – València, 2009), autora a la que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha dedicat 2020 i a la que defineix com “la gran escriptora, investigadora i intel·lectual valenciana de el segle XX”.

El pròxim dia 15, tindrà lloc a Altea un dels actes centrals de l’Any Carmelina, la inauguració de l’exposició itinerant “Carmelina Sánchez-Cutillas. Des de les fronteres del silenci” i l’estrena de la Ruta Carmelina.

Així ho ha anunciat la regidora de Cultura, Aurora Serrat qui ha avançat també que “a causa de la pandèmia del coronavirus molts dels actes de l’Any Carmelina es van haver de cancel·lar i l’acte del pròxim dia 15 serà el primer que es celebra després de la inauguració de l’Any Carmelina el passat mes de gener. A més a més, cal dir que l’any 2021 també estarà dedicat a l’autora per part de l’AVL”.

L’acte que es celebrarà a Altea inclourà també la presentació de l’edició commemorativa de “Matèria de Bretanya” i del còmic dedicat a Sánchez-Cutillas. Este esdeveniment literari i cultural tindrà lloc a les 20 hores a la plaça de l’Aigua d’Altea i comptarà amb la presència de l’alcalde de la localitat, Jaume Llinares; Verònica Cantó, secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, en representació de la mateixa; Maribel Guardiola, presidenta de la Comissió de l’Escriptora de l’Any; i les comissàries Immaculada Cerdà i Tudi Torró, entre d’altres autoritats i estudiosos de l’obra de Sánchez-Cutillas.

Aurora Serrat, en nom de l’Ajuntament d’Altea, ha volgut convidar a alteans i alteanes a participar d’este acte en reconeixement “a una dona que ha sabut plasmar en la seua obra l’amor i estima que professava al nostre poble, era néta de l’escriptor Francesc Martínez i Martínez, i es va convertir en una de les autores més importants de les lletres valencianes”. “A més a més, -ha afegit Serrat-, el fet que enguany coincidisca amb la denominació d’Altea com a Capital Cultural Valenciana és un afegit que lliga els dos esdeveniments”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Ocho sanitarios del hospital de Gandia se encuentran infectados y 34 aislados en cuarentena

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here