Altea acollirà la presentació del 2020 com a any de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas

0
311
Altea
Carmelina Sánchez.

L’alcalde, Jaume Llinares; i l’edil de Cultura, Aurora Serrat; van participar en una reunió de treball amb la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit; el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer; la secretària de l’Acadèmia, Verónica Cantó i el director de la Càtedra Enric Valor, Joan Borja; amb l’objecte de programar els actes de la celebració de l’any 2020, com a any de l’escriptora Carmelina Sánchez Cutillas.

Segons els detalls aportats per l’edil de Cultura, “als actes propis d’aquest nomenament per l’Acadèmia de la Llengua, a Altea es realitzaran actes paral·lels que en breu seran anunciats”. D’aquesta celebració, Aurora Serrat ha avançat que el 23 de gener es durà a terme la presentació de l’any a Altea, concretament a la Casa de Cultura.

Altea
Carmelina Sánchez.

“D’esta reunió hem sortit molt satisfets, ja que és un plaer compartir il·lusions amb gent tan competent i crear estos vincles que tanta falta fan entre administracions”; ha assenyalat la responsable municipal de Cultura.

Carmelina Sánchez Cutillas

Nascuda a Madrid, va viure un curt període en la seua infància a Barcelona, ​​traslladant-se després a Altea. Va estudiar Filosofia i Lletres a la Universitat de València on va fixar la seua residència permanent.

Va començar a col·laborar en la secció cultural del diari Levante així com d’altres mitjans valencians. Ha publicat estudis sobre història i literatura medieval, tant en espanyol com en valencià. Destaquen en aquesta faceta, En Jaume el Conqueridor a Alacant (1957), Lletres closes de Pere el Cerimoniós endreçades a Consell de València (1967) o Jaume Gassull, poeta satíric valencià de la s. XV (1971). És també autora d’una biografia del seu avi, l’historiador Francesc Martínez i Martínez.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Altea participa en les tasques de neteja de fons marins després del Castell de l'Olla

En el terreny literari ha escrit poesia, on s’enquadra en la generació del 50 al costat de Vicent Andrés Estellés i Maria Beneyto, però també ha fet incursions en la novel·la, on ha collit el seu major èxit amb Matèria de Bretanya, guanyadora del Premi Andròmina de narrativa al 1975 i ambientada a Altea.

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here