Altea acollirà el VIII Curs de Cultura Popular ‘Sant Vicent Ferrer: Vida, Història i Llegenda’

0
996
Altea
Un dels moments de l'anunci.

Altea serà seu, els pròxims 8 i 9 de novembre, del VIII Curs de Cultura Popular, ‘Sant Vicent Ferrer: Vida, Història i Llegenda’, organitzat enguany per la Universitat d’Alacant amb el suport de l’ajuntament d’Altea.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, i el director del curs, Joan Borja, han presentat esta nova edició que acull Altea en l’any que ostenta la capitalitat cultural valenciana. Este curs es convoca cada dos anys en una universitat diferent de les que integren la xarxa Joan Lluís Vives.

“Enguany es commemora, precisament, el 600 aniversari de la defunció del dominic valencià, per eixe motiu la UA va proposar que el curs s’organitzara al voltant de la figura de Sant Vicent Ferrer”, ha explicat la regidora. “És un privilegi acollir a Altea este curs que aprofundirà en la vida i obra del sant. D’aquesta manera la nostra localitat segueix protagonitzant l’àmbit de la cultura i el coneixement valencians”, afegia Serrat.

Sobre la seu escollida, Joan Borja argumentava l’elecció d’Altea: “sent que enguany li tocava a la Universitat d’Alacant organitzar el curs, sent que enguany Altea és la capital cultural valenciana, sent que teníem l’oportunitat de gestionar-ho des de la Càtedra Eric Valor, s’ha decidit que la seu del curs fora Altea”. “Cal assenyalar també, -deia Borja,- que enguany l’Acadèmia Valenciana de la Llengua ha declarat Sant Vicent Ferrer com a escriptor de l’any i esta activitat s’inserirà dins de la programació de la mateixa Acadèmia”.

Així mateix, Joan Borja ha detallat qui seran els ponents del curs que es celebrarà en sessió vespertina el divendres, 8 de novembre; i de 9.30 a 14 hores el dissabte, 9 de novembre. El divendres intervindran Vicent Josep Escartí, catedràtic de Literatura de la Universitat de València, i recentment guardonat amb el premi Enric Valor de Novel·la convocat per la Diputació d’Alacant. I, a més a més, és el director de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  La detención de un hombre en Alicante permite esclarecer delitos en Alfafar, Carlet, Benidorm, Villajoyosa o Finestrat

“Una veritable autoritat al voltant de la figura de Sant Vicent i la seua comunicació serà sobre ‘Sant Vicent Ferrer i el poble valencià’”. Tot seguit serà la professora de la Universitat d’Alacant, la doctora Carme Arronis qui farà una conferència sobre ‘Vida de sant Vicent Ferrer: entre la història i la llegenda’. Per a donar pas, també el divendres, a la projecció del documental divulgatiu realitzat per À Punt: ‘Vicent Ferrer: ídol, líder, sant i mite’. “Amb la curiositat que ha estat enregistrat en una de les comarques més ‘vicentines’ com és la Marina Baixa i també a la comarca veïna de la Marina Alta”. Finalment, les activitats del divendres es complementaran amb una conferència de Joan Borja sobre ‘Sant Vicent Ferrer en l’imaginari popular valencià’. ‘’Un títol coincident amb el del llibre que, amb aquell mateix títol, està publicat amb motiu de l’any vicentí per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua’’.

A l’endemà, 9 de novembre, intervindrà el professor Iván Carbonell, primer guanyador dels Premis Altea de Literatura i Investigació, concretament del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil amb l’obra ‘L’Àmfora fenícia’’, “una obra que ja parlava de Sant Vicent”. Després vindrà la ponència de Tomàs Vibot, investigador, professor i comunicador mallorquí que condueix el programa de la televisió pública balear, ib3, ‘Un lloc amb història’. “Oferirà una visió externa amb el tema ‘Un valencià en l’imaginari popular mallorquí’”. El programa es clourà amb una ruta que s’ha batejat amb el títol del mateix curs “Sant Vicent Ferrer: vida, història i llegenda”, pels carrers del centre històric d’Altea.

Un ruta en la qual participaran Paqui Cano, Ali Castelló, Francesc Gisbert, Víctor Gómez Labrado i Tomás Vibot que ens descobriran històries sobre Sant Vicent al cor del nostre poble.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Altea escomet treballs de neteja al barranc Els Arcs

Per a vore les notícies més destacades de hui, punxa ací

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here