Almussafes tremola: Ford anuncia als sindicats decisions «difícils i dures» a les factories d’Europa

0
1542
Planta de Ford d'Almussafes.

Fa menys d’un mes el president de Ford Espanya, Jesús Alonso, augurava un «gran futur» a la factoria d’Almussafes

La direcció de Ford ha anunciat aquest dimarts als sindicats de les seues plantes a Europa que ha posat en qüestió el seu negoci global en aquest continent, que prendrà decisions «difícils i dures» i que revisarà la producció de cada planta, entre elles la valenciana d’Almussafes.

Així ho ha explicat a Efe el representant d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, després de la reunió «llarga, tibant i difícil» de cinc hores que han mantingut en Colònia (Alemanya) amb tot el planter directiu de la companyia a Europa.

La multinacional havia convocat aqueixa reunió per a presentar als representants dels comitès d’empresa europeus el pla de negoci de futur.

«Eixim amb males sensacions», ha alertat Faubel, ja que l’adreça europea al·lega que «no té una altra» eixida davant els resultats actuals de la companyia i les seues previsions, per la qual cosa ha anunciat als sindicats que no invertirà «un euro més» si no té garantida la tornada d’aqueixa inversió.

Per tant baixarà la producció i l’ocupació en les factories europees, els sindicats de les quals van a consensuar un comunicat conjunt de resposta que serà presentat als respectius comitès d’empresa, segons el representant d’UGT a Almussafes.

Entre altres reivindicacions, plantejaran a l’adreça que concrete els seus plans en cada planta i els done els detalls detallats abans de la pròxima reunió que se’ls ha anunciat aquest dimarts, prevista per al 15 de novembre.

«Gran futur»

Contràriament a aquesta situació cal recordar que no fa ni un mes, el passat 19 de setembre, el president de Ford Espanya, Jesús Alonso, augurava un «gran futur» a la factoria valenciana d’Almussafes malgrat les dificultats de la companyia a Europa i els possibles canvis respecte a la política fiscal a Espanya que podrien afectar als vehicles diésel.

«Per a València ja hem anunciat el nou Kuga a la fi de 2019 i ara estem anunciant també canvis en tota la gamma de Mondeo, S-Max i Galaxy, és senyal que tenim un gran futur en la planta, s’està fent un treball excepcional», ha apuntat Alonso.

Alonso admetia llavors certes «dificultats» a Europa especialment derivades del Brexit, i ha agregat: «Hem d’anar veient en altres llocs com podem anar compensant aquests problemes».

Alonso indicava que Ford Espanya no s’ha vist de moment afectada per la política aranzelària d’EUA, encara que admetia que la imposició de taxes pot ser una trava per a la factoria d’Almussafes, que exporta a aqueix país el model Transit Connect.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí