Almussafes respira: Ford compta amb la planta valenciana per a la pròxima generació d’híbrids i endollables

0
627
Planta de Ford d'Almussafes.

La multinacional americana ha anunciat que assemblarà bateries a Almussafes i serà l’única europea de totes les versions de la nova generació del Ford Kuga

Després d’uns mesos d’incertidumbre a la planta Ford d’Almussafes es comença a veure una llum al final del túnel després que la multinacional americana haja anunciat que es compta amb la planta valenciana per a la fabricació de la nova generació de vehicles híbrids i endollables.

Concretament la signatura automobilística ha informat que assemblarà bateries per als nous Kuga endollables i híbrids, que fabricarà la factoria a Almussafes, en unes instal·lacions de muntatge que es crearen per a tal fi.

Ford ha confirmat aquest dimecres els seus plans per a crear unes instal·lacions de muntatge de bateries de vehicles electrificats en la seua planta de fabricació de València i, segons la companyia, la ubicació de les instal·lacions de muntatge de bateries en la mateixa planta de fabricació dels vehicles en els quals s’instal·laran optimitza les inversions i l’eficiència de fabricació.

S’espera que el muntatge de bateries comence al setembre de 2020 i que les bateries s’instal·len en els nous Ford Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid. Seran les primeres instal·lacions de muntatge de bateries d’un fabricant d’automòbils a Espanya, i suposa prolongar la trajectòria de Ford com a líder en la producció de vehicles elèctrics al país, indica la companyia.

La planta valenciana és l’única planta de producció europea de totes les versions de la nova generació del Ford Kuga, que eixirà a la venda a la fi d’enguany. Segons el director de Fabricació de Ford España, Dionisio Campos, aquesta és “una nova i important oportunitat per a la nostra planta d’Almussafes”.

El nou Kuga és el primer vehicle Ford a incorporar tecnologia “mild hybrid”, híbrida completa i híbrida endollable. Ford s’ha compromés a oferir als seus clients a Europa una opció electrificada en cada model de la gamma Ford.

Ford va ser la primera marca a fabricar un vehicle híbrid a Espanya, el Mondeo Hybrid, i és també el primer a fabricar un híbrid enchufable, el nou Kuga Plug-In Hybrid.

Reaccions

El president del Comité d’Empresa de Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha afirmat que es tracta d’una bona notícia per a València que s’acull amb satisfacció, ja que suposa la inversió de Ford en matèria d’electrificació i noves tecnologies en la planta. A més Faubel ha xifrat en al voltant d’un centenar les ocupacions que poden crear-se amb la posada en marxa de la nova instal·lació per a l’assemblatge de bateries.

Per la seua part el president de la Generalitat Valenciana en funcions, Ximo Puig, ha valorat com “extraordinàriament positiu” l’anunci de Ford afirmant que “per a nosaltres és una decisió estratègica”. El president ha afegit que creu “que és un nou indici de l’assentament de Ford en el futur de la Comunitat Valenciana”, encara que ha demanat, no obstant això, ser “sempre, molt prudents”.

Retallada en la producció per a 2019

La direcció de Ford España ha traslladat al comité d’empresa de la companyia en una reunió aquest dimecres la decisió de retallar la producció diària en la planta d’Almussafes (València) en entre 100 i 150 cotxes diaris en el que resta de 2019.

Amb el motiu de la baixada de producció, treballadors del torn de nit seran recol·locats en el de demà o de vesprada i en labors per al llançament del nou Kuga, segons va informar a Europa Press el president del comité d’empresa, Carlos Faubel.

Faubel ha assenyalat que a partir de la setmana que ve el comité d’empresa i la direcció de la companyia començaran un període de negociació perquè no es produïsquen acomiadaments a causa d’un excedent de personal.

Segons el mateix Faubel, la baixada de producció proposada per Ford podria suposar una pèrdua de la producció total de la planta valenciana de 13.000 i 14.000 cotxes en el que resta d’any, depenent del calendari laboral.

El president del comité d’empresa de Ford ha insistit en la necessitat d’aconseguir un acord per a afrontar amb “garanties” el llançament del nou Kuga. No obstant això, ha matisat que la companyia encara no ha concretat res sobre una possible retallada de l’ocupació.

Per part seua, fonts de Ford España han confirmat que els treballadors del torn de nit seran recol·locats en els de demà o de vesprada i han posat l’accent que el nou Kuga requereix més càrrega de treball que altres models.

A Espanya, la signatura de l’oval empra a unes 8.100 persones repartides en tres torns i aquest dimecres ha confirmat els seus plans per a crear unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats en la factoria valenciana.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here