Almussafes rebrà aquest any 500.000 € en ajudes de la Diputació per a renovar espais urbans i esportius

0
1546
Imatge de la visita de Jorge Rodríguez a Almussafes

El president, Jorge Rodríguez, visita junt a l’alcalde, Toni González, algunes de les actuacions executades amb fons provincials

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha visitat aquest dimecres Almussafes, on la corporació invertirà aquest any 500.000 euros, que principalment es destinaran a la creació d’instal·lacions esportives, en concret un nou camp de futbol d’herba artificial, una nau per acollir un camp de tir amb arc i la reforma de les piscines municipals.

Rodríguez ha avançat aquestes inversions, que en una part important provenen del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), el qual destina 310.000 euros a Almussafes. De la resta d’ajudes provincials destaquen els 115.000 euros del Fons de Cooperació, que l’any passat es van destinar a despesa corrent, i els 40.000 euros del Pla de Camins i Vials.

Amb aquestes ajudes provincials, Almussafes ha pogut asfaltar carrers i camins, millorar l’accessibilitat de les seues voreres, renovar parcs i jardins i canviar la il·luminació led que «no il·luminava en condicions». A més, hi ha dos grans projectes en marxa, com són la reforma de diferents espais del pavelló municipal, amb un pressupost de 142.000 euros, i la segona fase d’habilitació d’una zona d’oci i temps lliure, amb una partida de 140.000 euros.

Però una de les actuacions més demandades per les veïnes i veïns del municipi, executada amb ajuda de la Diputació, ha estat la instal·lació d’un descalcificador a la xarxa d’aigua potable, que dóna servei a tot el municipi reduint considerablement la calç i evitant els problemes que aquesta causa tant en el consum de l’aigua com en la durabilitat dels electrodomèstics.

En paraules de Jorge Rodríguez, «totes aquestes obres demostren que els alcaldes i alcaldesses dels nostres municipis han sabut prioritzar les necessitats dels seus veïns i han invertit amb molta responsabilitat els diners que els arriba de la Diputació, en actuacions que potser no són espectaculars o no tenen una gran foto, però que són molt necessàries per millorar la qualitat de vida dels habitants d’Almussafes”.

Nova zona d’oci i esbarjo

L’alcalde d’Almussafes, Toni González, ha explicat al president de la Diputació els projectes que té previstos l’ajuntament per invertir els prop de 500.000 euros que rebrà el municipi aquest any de la corporació. La principal actuació serà la creació d’un nou camp de futbol d’herba artificial, que s’executarà amb diners del SOM, igual que la nau que acollirà un camp de tir amb arc, una pràctica esportiva amb molts aficionats a Almussafes.

L’alcalde ha explicat que «amb aquestes noves ajudes, una vegada cobertes les necessitats bàsiques, millorarem les nostres infraestructures esportives, també el camp de tir amb arc, que respon a l’afició que té la gent ací per aquest esport, en el qual comptem amb una futura olímpica a Tòquio”. Aquesta última instal·lació s’ubicarà a la zona d’oci i temps lliure en la qual treballa l’Ajuntament d’Almussafes, i que González ha mostrat al president de la Diputació.

Finalment, l’alcalde ha parlat del Fons de Cooperació Municipal, una línia d’ajuda als ens locals que «l’any passat vam destinar a despesa corrent perquè ens va venir molt bé per tenir estabilitat pressupostària». En aquesta ocasió, els 115.000 euros que aporta la Diputació, i als quals se suma una altra part equivalent de la Generalitat, «poden anar a la segona fase de reforma de les piscines, si els comptes ens ho permeten», ha assenyalat González.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí