Almussafes instal·la contenidors en forma de cor contra la violència de gènere per la recollida solidària de taps de plàstic

0
1743
Un dels contenidors instal·lats a Almussafes.

La compra se sufragarà amb part de la subvenció rebuda pel Govern d’Espanya per a la lluita contra la violència de gènere

Coincidint amb la celebració del Dia dels Enamorats, l’Ajuntament d’Almussafes ha instal·lat als parcs del Pontet i Central dos grans contenidors amb forma de cor amb els quals busca recollir taps de plàstic amb finalitats solidaries i transmetre un missatge clar: ‘Almussafes per la igualtat i contra la violència de gènere’. Eixe és el lema que pot llegir-se en l’armadura de ferro que conforma l’estructura.

“Hem de continuar donant visibilitat al tema de la violència masclista i per això hem decidit adquirir aquestes estructures metàl·liques en les quals la ciutadania pot depositar els taps de plàstic que ja no utilitze per a col·laborar amb causes socials. D’aquesta manera, li donem un doble ús a aquests grans cors que hem col·locat aquests dies aprofitant la commemoració de Sant Valentí i la campanya que hem impulsat des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat”, comta l’edil d’aquesta àrea, Belén Godoy.

Els taps que es recullen es destinaran al projecte ‘Taps per a una nova vida’, amb la qual la Fundació SEUR ajuda a sufragar tractaments especials dirigits a xiquets i xiquetes amb malalties greus o amb necessitats de pròtesis ortopèdiques i rehabilitacions no cobertes per la Seguretat Social. No obstant això, el Consistori podria canviar el destí d’aquest material si algun veí o veïna del municipi els necessitara per a alguna causa.

La iniciativa s’ha finançat amb part de la subvenció de 13.717,40 euros rebuda del Govern d’Espanya dins de les transferències realitzades a les entitats locals en el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere de l’exercici 2021. “Amb aquesta quantitat hem dut a terme diferents accions, entre elles la compra d’aquests contenidors que estic segura que tardarem pocs a omplir de taps per primera vegada”, assegura Belén Godoy.

Campaña #NoPucViureSenseMi

L’Ajuntament d’Almussafes ha commemorat aquests dies el Dia dels Enamorats amb una campanya de conscienciació denominada #NoPucViureSenseMi amb la qual ha difós en xarxes socials cinc imatges sobre la violència de gènere protagonitzades pels Clavaris i les Clavariesses de 2022. A més, demà dimarts 15 de febrer l’alumnat de l’IES Almussafes assistirà a la representació d’un monòleg-taller a càrrec de Marina Marroquí, treballadora social, qui a través de l’humor realitzarà un recorregut per la societat que ens educa, com la televisió, la música i el cinema, per a treballar el pensament crític de les persones destinatàries i la interiorització tòxica de l’amor romàntic.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí