Almussafes contractarà a 10 aturats a través del Programa de Foment de l’Ocupació Agrària

0
1360
L'alcalde d'Almussafes, Toni González, amb els treballadors

Els operaris s’incorporaran a la fi de juliol i dedicaran tot un mes a projectes de manteniment del terme municipal

L’Ajuntament d’Almussafes s’ha adherit al Programa de Foment de l’Ocupació Agrària impulsada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal, SEPE, que aquest organisme promou amb l’objectiu de fomentar l’ocupació i garantir als treballadors aturats del règim agrari un complement de renda durant el període no coincident amb la campanya agrícola. Els huit peons i dos oficials agraris que resulten beneficiaris de l’oferta, el procés de la qual de selecció ja s’ha iniciat, seran contractats des de finals de juliol i fins a finals d’agost per a desenvolupar un paquet d’intervencions en diferents localitzacions del terme municipal. Com en les anteriors edicions, el consistori municipal invertirà en el pla 21.000 euros mentre que el Servei Públic d’Ocupació Estatal aportarà els restants 20.065 euros.

Un total de 10 veïns en situació de desocupació participaran aquest estiu en una nova edició del Programa de Foment de l’Ocupació Agrària impulsada pel Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE), amb el qual el govern i les corporacions municipals cerquen pal·liar la desocupació agrícola estacional.

Els requisits per a accedir a l’oferta, per a la qual els interessats poden presentar la seua candidatura fins al pròxim 8 de juny en l’Agència de Desenvolupament Local d’Almussafes, exigeixen als aspirants estar inscrits en el Servei Valencià d’Ocupació i Formació com a aturats del Sistema Especial Agrari integrat en el Règim General de la Seguretat Social, acreditar la condició de treballadors agraris i evidenciar que almenys un mes dels quals acrediten estar d’alta en aquest pla està inclòs dins dels sis mesos anteriors a la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds.

Superades aquestes exigències i remeses les diferents candidatures al SEPE, els candidats seran valorats per una comissió de baremación en base uns criteris de selecció en els quals es tenen en compte elements com l’adequació al lloc, les responsabilitats familiars, el període de permanència com a demandant d’ocupació o el no haver sigut contractat en aquest programa en 2017.

Des de finals de juliol i fins a finals d’agost, els dos oficials i els vuit peons agraris seleccionats executaran dos projectes consistents en l’esbrosse de camins i ponts i en l’execució d’unes obres de consolidació de la boga del Camí Fons. Per a l’engegada del programa, pressupostat en 41.065 euros, l’Ajuntament d’Almussafes ha rebut una subvenció per part del SEPE de 20.065 euros, que se sumarà a la inversió amb fons municipals dels 21.000 euros restants necessaris per a portar avant aquest nou pla d’ocupació.

A més de brindar una ocupació durant un mes, aquesta iniciativa possibilita l’ampliació del currículum dels treballadors augmentant l’experiència i amb açò la empleabilitat, així com la millora de la seua qualificació professional, donats els coneixements teòric-pràctics que adquireixen per a l’execució de les obres.

“És necessari donar suport a aquests plans especials d’ocupació perquè suposen un gran alleujament per als treballadors del sector agrícola i les seues famílies fora de les èpoques de recollida de les collites en els camps i perquè al seu torn constitueixen una oportunitat per a reforçar tasques que han de dur-se a terme periòdicament en el terme municipal”, afirma l’alcalde d’Almussafes i regidor d’Ocupació, Toni González.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here