L’allotjament d’Ontinyent es queda sense llits durant els Moros i Cristians amb un augment del 10% de visitants

CaixaBank - MyBox

0
1601
Imatge de les ambaixades d'Ontinyent

Durant els 5 dies de la “Setmana Gran” s’han arreplegat 14.000 kilos, el que suposa un augment del 560% dels residus habituals als carrers durant la resta de l’any

Els hotels i allotjaments rurals d’Ontinyent i els voltants es quedaren sense places durant la Setmana Gran de festes de Moros i Cristians en una edició que, segons l’ajuntament i la Societat de Festers, hauria tingut un augment de visitants d’entre el 5 i el 10%. Segons un informe sobre el turisme durant les festes elaborat des de l’Oficina de Turisme d’Ontinyent, tant el Hotel Kazar com els demés allotjaments rurals ubicats al terme municipal d’Ontinyent van estar al complet, “cosa que indica que la majoria de turistes va pernoctar a la ciutat”, segons s’apunta al document. També les localitats properes, com Bocairent, han emplenat els seus allotjaments, al estar complet a Ontinyent.

El regidor de Turisme, Pablo Úbeda, mostrava la seua satisfacció amb estes dades, “que demostren que les nostres festes són un poderós element d’atracció, i que les accions que venim impulsant des de la Societat de Festers i l’Ajuntament per projectar-les tenen una resposta favorable”.

Quant a la procedència del turisme, segons s’extrau de les peticions d’informació rebudes estos dies tant a l’oficina del Palau de La Vila com al Punt d’Informació instal·lat a la Plaça de la Concepció, anglesos i francesos van tornar a copar el turisme estranger, tot i que tambées va rebre visitants d’Alemanya, Holanda, Bélgica o Itàlia. Entre els turistes nacionals predominen els procedents de la Comunitat Valenciana, Madrid i Catalunya tot i registrar-se un augment dels andalussos.

En línia amb les xifres de anys anteriors, el turisme estranger segueix mantenint-se al 10%, sent un 60% de ciutadans locals i el 30% de la resta de Comunitats Autònomes d’Espanya. En total, la Tourist Info registrava més de 1.300 peticions d’informació de forma presencial durant la “Setmana Gran”, al que cal sumar les milers de peticions d’informació realitzades de manera telefònica, no solament durant la setmana sinó també els dies previs a les festes. Aquestes peticions han sigut principalment sobre els actes que es realitzaven durant estos dies, però també demanant informació sobre les visites culturals i naturals que podien dur a terme durant la seua estància en la ciutat.

Residus

Per una altra banda des del consistori s’apunta que l’elevada afluència de públic es constata en dades com ara la quantitat de residus replegats dels carrers per l’empresa adjudicatària de la neteja viària, Urbaser, des d’on s’ha confirmat que si habitualment es registra una mitjana de 2.500 kilos cada 5 dies a Ontinyent, durant els 5 dies de la “Setmana Gran” s’han arreplegat 14.000 kilos, el que suposa un augment del 560% dels residus habituals als carrers durant la resta de l’any. El regidor de Neteja, Manuel Cuesta, recordava que a més a més, s’han programat tot un seguit de recollides extraordinàries al voltant dels actes, per tal de mantenir sempre al millor estat possible els carrers. Cal destacar que al marge de la recollida viària, la recollida de residus dels contenidors que du a terme Recisa també registrava un important augment estos dies, que encara no ha estat quantificat per l’empresa.

Des del Govern d’Ontinyent, s’ha destacat “la normalitat, tranquil·litat i bon ambient” que s’ha registrat durant les festes. La regidora coordinadora del cicle “Ontinyent en Concert”, Sayo Gandia, ha valorat també molt positivament l’acceptació al conjunt d’esta programació complementària a les festes prevista des de l’Ajuntament.

Des del govern ontinyentí s’ha tingut paraules d’agraïment per a les més de 200 persones que han participat del dispositiu de seguretat i neteja, entre agents dels cossos i forces de seguretat, empreses de neteja i treballadors i treballadores municipals.

Des de la Societat de Festers també s’ha fet una valoració molt positiva de les festes i s’ha coincidit en destacar l’augment d’espectadors i l’ambient de tranquil·litat amb que s’han viscut els actes, destacant-se el treball conjunt realitzat amb l’Ajuntament perquè tot eixira com estava previst.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here