Algímia d’Alfara estrena el seu nou auditori amb un acte amb 300 espectadors

0
3049
Imatge de la inauguració de l'auditori d'Algímia d'Alfara

L’auditori s’ha construït amb una inversió de 500.000 euros de la Diputació, i compta amb un escenari de 100 metres quadrats i un aforament de 200 persones

Al voltant de 300 persones van assistir a l’acte d’obertura oficial del nou auditori d’Algímia, que en vespres de la Nit de Nadal va acollir el tradicional concert de Nadal en presència de l’alcalde, Ernest Buralla, i Toni Gaspar, vicepresident segon de la Diputació, que ha invertit 510.000 euros en aquesta nova icona cultural de Algimia i el Camp de Morvedre des de l’inici del projecte. A més d’una subvenció inicial de 100.000 euros per a engegar el projecte, el consistori ha destinat a les diferents fases de l’auditori les ajudes dels diferents plans provincials de 2015, 2016 i 2017 per a completar l’obra.

L’auditori, situat en la zona verda de Algimia, al costat de la Glorieta, té un escenari de 100 metres quadrats, un aforament de 200 persones ampliable i a més de ser totalment accessible compta amb els mecanismes necessaris per a garantir l’eficiència energètica. L’obra ha tingut un cost superior als 700.000 euros, en la qual a més de la inversió de la Diputació s’ha implicat l’ajuntament, primer amb Francisco Salt, que va aconseguir engegar aquesta actuació tan desitjat per les veïnes i veïns d’un municipi amb poc més de 1.000 habitants, i més tard amb el treball de l’equip de govern local que dirigeix Ernest Buralla. En total, uns 230.000 euros eixiran de les arques de l’ajuntament.

En paraules de Toni Gaspar, “sempre és un gran esdeveniment inaugurar un espai cultural, i en aquest cas un recinte musical d’avantguarda que no solament és un regal de Nadal per a Algímia sinó que enriqueix l’equipament cultural de la comarca del Camp de Morvedre”. Per al vicepresident segon i diputat d’Hisenda, “aquest auditori posa de manifest una vegada més l’aposta de la Diputació per la música i pels municipis xicotets, als quals, com repeteix el president Jorge Rodríguez, mai deixarem en el camí”.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  Adjudicades les obres de la via verda d'Ojos Negros des d'Algímia d'Alfara a Albalat dels Tarongers

Per la seua banda, l’alcalde d’Algímia d’Alfara va agrair als responsables de la Diputació la inversió que ha permés al seu municipi “comptar amb aquest espai cultural de referència que espere que els veïns de Algímia sapiem omplir de contingut cultural”, i va avançar la creació d’un espai multi usos al costat de l’auditori, en presència de Toni Gaspar i alcaldes de la comarca.

La Unió Musical de Algimia (UMA) i l’Escola de Música van estrenar el nou auditori amb el concert de Nadal el dissabte 23 de desembre, una data que passarà a la història d’aquest xicotet municipi del Camp de Morvedre en disposar d’un nou contenidor musical referent en la comarca.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here