Algemesí torna a decretar restriccions municipals anticovid per temps indefinit de cara a Nadal

0
1006
Ajuntament d'Algemesí.

Després d’arribar als 457,36 positius per cada 100.000 habitants l’alcaldessa ha publicat un ban d’unes restriccions que comencen dijous 17 i estaran en vigor «fins a un altre avís»

L’Ajuntament d’Algemesí ha decidit tornar a aplicar mesures extraordinàries anticovid després de tornar a augmentar la incidència de contagis a la ciutat arribant a 457,36 positius per cada 100.000 habitants. Però a més el ban publicat pel govern de Marta Trenzano explica que les restriccions que entren en vigor a partir d’aquest dijous 17 de desembre estaran vigents «fins a un altre avís», és a dir, de forma temporalment indefinida.

En xifres absolutes, segons dades del Departament de Salut de la Ribera, en els últims 14 dies han augmentat en 25 els positius, per la qual cosa s’arriben als 125 casos actius actualment.

Entre les mesures restrecitives anunciades es tornaran a suspendre tots els actes culturals i institucionals i es tancaran al públic algunes instal·lacions municipals com la biblioteca, on només estarà permés el préstec de llibres amb cita prèvia, el Teatre Municipal, l’aula d’estudi i el Museu de la Festa. Per part seua, el consistori oferirà un servei presencial al 50% i donarà prioritat a aquelles persones que assistisquen amb cita prèvia.

També es tancarà l’àrea recreativa de la Xopera, on si que es podrà anar a fer exercici físic com córrer o caminar, i es tancaran els jocs infantils dels parcs. I respecte a les activitats esportives municipals, quedarà prohibida l’entra de públic als partits i als entrenaments, i l’ús de vestidores i dutxes no estarà permés en cap recinte d’esportiu.

No obstant això, el mercat que se celebra els dissabtes es continuarà realitzant amb un 100% dels llocs, però amb un aforament limitat a la meitat. Des de l’administració municipal han anunciat que es doblegaran els torns de la Policia Local en certes dates puntuals per a verificar el compliment, tant de les restriccions municipals, com de les autonòmiques. L’ajuntament ha recordat que només aplica mesures en aquells àmbits que són de la seua competència.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí