Algemesí suspén la Setmana Taurina per la crisi sanitària del coronavirus

0
6894
Plaça de Bous d'Algemesí

La Comissió Taurina vol realitzar enguany un estudi de l’impacte econòmic de la festa a la ciutat

L’Associació de Penyes Cadafaleres ha decidit suspendre la Setmana Taurina prevista per a finals de setembre de 2020, davant la impossibilitat d’organitzar la fira de jonegades d’acord amb les normes sanitàries de distanciament marcades com a prevenció de contagi del coronavirus COVID-19.

Les festes d’Algemesí es caracteritzen per la massiva participació de públic. En el cas de la Setmana de Bous inclou els tancaments cada dia a les 8 del matí i la fira de jonegades. Cada dia, a les 17.30 hores, més de 4.000 persones omplin la plaça de bous d’Algemesí, una plaça que construeixen les pròpies penyes cadafaleres.

També congreguen a molta gent els espectacles nocturns que es programen cada nit en la plaça, així com els dinars i sopars al parc Salvador Castell on cada penya cadafalera té una caseta i una zona assignada per a dur a terme les seues activitats gastronòmiques i socials.

Impacte econòmic

Des de l’Ajuntament d’Algemesí s’afirma que «la celebració de la Setmana Taurina comporta una important repercussió econòmica a la ciutat. Bars, pubs, restaurants, sous de persones que treballen aquesta setmana, establiments d’alimentació, confecció tèxtil, molts són els sectors comercials de la ciutat que es beneficien d’aquestes festes que suposen una inversió individual dels algemesinencs i visitants. A això cal afegir les inversions en empreses i treballadors locals que duen a terme tant les penyes cadafaleres com la pròpia Comissió Taurina».

D’aquesta forma apunten que una de les propostes és dur a terme enguany un estudi que puga reflectir l’impacte econòmic que suposa per a Algemesí la celebració de la Setmana Taurina. Un treball que es pot dur a terme enguany davant la situació inèdita de la suspensió i és possible comparar trajectòries dels últims exercicis econòmics locals.

“Hui dia, immersos en aquesta situació de pandèmia sanitària, és impensable moure a milers de persones cada dia durant deu dies. Hem esperat fins al límit per a conéixer la situació i avaluar possibilitats. Ara ja sabem les limitacions de distància social que fan impossible una festes tan multitudinàries i de l’exigència i el nivell que mereix Algemesí”, assegura l’actual president de la Comissió Taurina, Alberto Fernández.

Tradicionalment, el mes d’abril es du a terme la subhasta de cadafals on cada penya licita i aconsegueix el seu espai en la zona. Seguidament cada penya designa un membre de la Comissió Taurina que elegeix president i els càrrecs necessaris per a dur a terme les gestions per a contractar les ramaderies, els joneguers i programar els espectacles nocturns. Enguany no s’ha celebrat la subhasta i ara es decideix per part de la Comissió Taurina i de l’assemblea de penyes cadafaleras suspendre la Setmana Taurina, la fira de jonegades més important del món taurí.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here