L’Ajuntament d’Algemesí aprova un pressupost de 23,7 milions per al 2022 amb el sí de PSPV i EUPV, i el no de PP, Compromís i Vox

0
1910
Ajuntament d'Algemesí.

Destaquen obres significatives per la ciutadania com són la piscina municipal descoberta amb un import d’1.595.552 euros

L’Ajuntament d’Algemesí ha aprovat el pressupost municipal per al 2022 que ascendeix a un total de 23.686.108 euros. Aquest ha comptat amb els vots a favor de PSPV, d’Esquerra Unida i del regidor no adscrit, i els vots en contra del Partit Popular, Compromís i Vox.

En matèria de despesa, l’alcaldessa Marta Trenzano destaca que l’erupció de la pandèmia ha trencat el full de ruta dels pressupostos: “en aquell moment vam haver de fer front a la situació adoptant la màxima que ningú es quedara arrere en aquesta crisi sanitària i econòmica.” És per això que durant aquests dos anys s’han impulsat una sèrie d’ajudes municipals, arran de fer de modificacions de crèdit, centrades sobretot en tres eixos: les ajudes als comerços locals que han ascendit a 669.865 euros; una forta inversió de 453.324 euros en serveis socials i programes de reinserció laboral i, per últim, el Pla de Revitalització Agrícola amb una quantia destinada de 240.000 euros, constituint així un total d’1.363.189 euros de fons íntegres de l’Ajuntament durant el 2020 i 2021.

S’acaba l’any amb l’adjudicació de projectes per al poble per valor de més de 10 milions d’euros.

No obstant això, tal com ha declarat l’alcaldessa i regidora d’Hisenda: “haver fet una bona gestió de l’economia local ens ha permés no descuidar les inversions que havíem promés executar abans que acabe la legislatura.” Gràcies a la gran contribució econòmica de la Generalitat, al Pla d’Inversions de la Diputació i a la forta aportació municipal, s’acaba l’any amb l’adjudicació d’obres per valor de més 10 milions d’euros. Es tracta de projectes amb un fort caràcter social, sanitari, educatiu i de promoció econòmica que ja s’han iniciat o que s’iniciaran en breu i que simbolitzen el major esforç inversor dels últims anys.

La meitat d’estes inversions corresponen al fons del Pla Edificant de la Generalitat per a l’execució del nou centre d’Educació Especial Alberto Tortajada per import de 4.158.078 euros; l’ampliació amb valor d’1.001.228 euros de l’Institut Bernat Guinovart i la redacció del projecte i altres serveis al CP Salvador Andrés per import de 36.267 €, tots aquests amb previsió de desenvolupar-se l’any vinent.

També destaquen obres molt significatives i esperades per la ciutadania com són la piscina municipal descoberta amb un import d’1.595.552 euros -compost per 900.000 euros de subvenció de la Generalitat i la resta de fons municipals- i les pistes esportives annexes al pavelló cobert per import de 778.539 euros de fons del consistori, amb les obres ja iniciades. És d’importància també la rellevant inversió que la Generalitat esta executant en l’ampliació i reforma del Centre de Salut que compta amb un pressupost d’1.963.000 euros.

Quant a la millora de parcs i carrers, es destinaran fortes inversions a la reforma ja començada del Parc Salvador Castell, finançada amb una subvenció de 797.484 euros de la Conselleria d’Habitatge i de la Diputació, i a la millora del carrer València, amb un pressupost de 177.000 euros de fons propis. En matèria de mobilitat, destaca una reinversió de 66.000 euros del Pla Provincial per a la connexió de l’avinguda Bernat Guinovart -recentment dotada d’un carril bici – amb el poliesportiu. A més, en medi ambient cal mencionar la millora d’infraestructures de la Llacuna del Samaruc per un import de 47.782 euros.

A banda d’aquestes grans inversions, l’objectiu continua sent mantindre o augmentar totes les inversions que generen benestar a la ciutadania, com poden ser la continuïtat de la Xarxa Llibres, les subvencions a les associacions i col·lectius, la millora de les instal·lacions, de l’equipament i dels carrers així com la neteja i l’increment del reciclatge o l’adquisició d’un immoble per desenvolupar un centre d’atenció ciutadana. A més, queda oberta la possibilitat de fer una nova modificació de crèdit amb el romanent de tresoreria de 2021, amb l’objectiu de millorar la pavimentació i els llocs d’aparcament d’Algemesí.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí