Algemesí elimina el ‘bou embolat’ però manté els ‘bous al carrer’


0
1291
Imatge del 'bou embolat' d'Algemesí

EU i Més Algemesí van impulsar una iniciativa perquè l’ajuntament deixe de subvencionar el festeig taurí, mesura que ha acceptat l’alcaldessa

Algemesí eliminarà els festejos del ‘bou embolat’ dins de les festes a Sant Onofre, festes que no obstant açò sí mantindran la resta d’activitats de ‘bous al carrer’. Així l’alcaldessa Marta Trenzano (PSPV) no ha autoritzat la celebració d’aquest festeig que col·loca boles de foc en les banyes del bou, però es mantenen les ajudes a la resta de ‘bous al carrer’.

La mesura s’ha pres després que EU i Més Algemesí impulsaren una proposta per a demanar al govern municipal que no subvencionara els ‘bous al carrer’ i que va aconseguir 13.000 signatures. No obstant açò l’alcaldessa ha pres una decisió a mig fer: ‘bou embolat’ no, ‘bous al carrer sí’.

Des d’Esquerra Unida, socis de govern del PSPV a Algemesí, s’ha desvinculat de la decisió de continuar concedint ajudes als ‘bous al carrer’, afirmant que «EU està en contra d’autoritzar el ‘bou embolat’ però també en contra de qualsevol subvenció per uns actes que no tenen cap tradició a la nostra localitat en aqueix mes de juny ni cap relació amb les festes del patró local».

Per contra Més Algemesí ha mostrat satisfacció davant la mesura presa per l’alcaldessa, alhora que explicava que la formació no vol la prohibició dels ‘bous al carrer’ de Sant Onofre, però sí que deixen de rebre ajudes municipals perquè «aquesta festa no té tradició a Algemesí», per la qual cosa «no existeix justificació suficient per a assumir aquesta despesa».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here