Alfonso Rus: “Si m’agarra un infart, algú tindrà la responsabilitat moral del que ha dit”

0
2646
Alfonso Rus, durant la seua compareixença en la comissió d'investigació

L’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació afirma de Marcos Benavanet, el ‘ionqui dels diners’, que “em van pegar la punyalada”, i nega la gravació del presumpte cobrament de comissions

No és molt freqüent veure a Alfonso Rus fent el paper de víctima, però este dilluns ha estat un dels trets que ha caracteritzat la seua compareixença a la comissió d’investigació  de les Corts sobre Ciegsa. Així l’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus, preguntat per si es considera una víctima, de la presumpta trama de finançament il·legal del PP ha dit que “jo ja no sent res, m’han pegat per baix, per alt, el tema personal ho deixe aparte perquè si no, és per a tornar-se boig”, pero a més ha advertit que “si m’agarra un infart, Déu no vulga, algú tindrà la responsabilitat moral del que ha dit o està fent”.

El també expresident del PP provincial, Alfonso Rus, ha negat aquest dilluns haver rebut ‘mossegades’ a canvi d’adjudicacions i ha assegurat que en la seua casa li han ensenyat “a ser honrat”, mai a robar. “Jo robaria per la meua família si fóra necessari perquè estaven morint-se, però per un partit polític, van apanyats, mentida”, ha dit, assegurant que mai des del partit se li va donar cap ordre de cobrar gens.

Rus ha assegurant que “mai de la vida” ha cobrat comissions, i ha negat que el partit li diguera de cobrar-les en cap moment, diga el que diga la UCO, que “haurà de demostrar” les seues acusacions. Sobre Marcos Benavent, el seu exregidor a Xàtiva i exgerent d’Imelsa, afirma que “em van pegar la punyalada”, ha repetit diverses vegades, i després ha apuntat que les gravacions en què apareix el seu nom –el famós “mil, dos mil… dos milions de peles”– són un muntatge evident als seus ulls. No obstant lamenta que el que va quedar en l’opinió pública és que era ell i “ja pots desmentir el que vulgues”.

També ha plantat a la Policia Nacional afirmant que ja contestarà a la UCO en el seu moment i ha lamentat que fa l’efecte que va entrar en política per a fer-se ric. “Jo ja era ric”, ha admès, posant com a exemple que amb 30 anys tenia un Porsche i posant l’accent que segons consta en les seues declaracions totes les seues propietats menys una les tenia ja abans de ser alcalde. “Estava en política perquè volia estar, res més”, ha incidit.

 

 

D’altra banda, ha manifestat a preguntes dels periodistes que la Diputació de València “mai” li va pagar la nòmina a jugadors del Olímpic de Xàtiva -l’equip que ell mateix presidia- però preguntat per si va poder pagar a un jugador algun organisme de la institució provincial ha replicat: “Pot ser” però “treballaria”, ja que en els equips amateurs de tercera divisió els futbolistes treballen “en la Diputació, de periodista, venent roba o anant-se a l’horta”. “Estem parlant d’un equip de tercera divisió no de primera, no són professionals”, ha assenyalat.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here