Rus es declara «completament insolvent» i demana que li tornen 24 propietats embargades

0
8021
Alfonso Rus, ex alcalde de Xàtiva.

L’advocat d’Alfonso Rus argumenta que l’exalcalde ha tancat totes les seues empreses i té tots els béns travats

L’exalcalde de Xàtiva i expresident de la Diputació de València, Alfonso Rus ha declarat que hui en dia és «completament insolvent», perquè ha tancat la seua empresa i té travades el 100% de les seues propietats». Així ho expressa en el seu escrit dirigit al magistrat que investiga el cas Imelsa, pel qual li ha demanat que li «siguen alçades les traves de 24 propietats» de les 29 intervingudes, per fer front a les possibles responsabilitats civils.

D’esta forma ho explica el diari digital Valencia Plaza que informa que Alfonso Rus té embargats quasi una trentena de béns després d’imposar el jutge una fiança de 2.008.179,64 euros «per a garantir una hipotètica responsabilitat civil que poguera derivar-se d’una eventual responsabilitat penal». No obstant l’advocat de l’exalcalde de Xàtiva afirma que el valor global de les propietats embargades «resulta molt superior al de la fiança imposada».

Entre estos béns de Rus destaquen l’edifici comercial Europa a Xàtiva, taxat en tres milions d’euros, dels quals la defensa de Rus va oferir el 50%; dues naus industrials adossades també a Xàtiva, taxades en 466.081 euros, i dues places de garatge en la mateixa ciutat, taxades en 40.000 euros.

Assegura el lletrat de Rus que aquest és insolvent doncs perquè ha tancat totes les seues empreses i té tots els béns travats i que, «per l’anterior, parafrasejant a l’instructor quan assenyala que el decomís ‘ha de respondre a un principi de proporcionalitat’, aquesta defensa interessa que siguen alçades les traves de les restants propietats».

En un altre escrit presentat també pel seu lletrat, sol·licita que es permeta que la seua esposa, propietària «del vehicle mercès Benz (intervingut per la Guàrdia Civil) siga la dipositària per a salvaguardar el valor del bé, atès que el seu ús i cures seran eficients» ja que, «la qual cosa interessa no perjudica en cap cas el possible comís de bé, al contrari, ho garanteix». Es tracta d’un cotxe que el jutge va permetre que, de moment, siga utilitzat per la UCO per a treballar.

 

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí