Alfarrasí comptarà per primera vegada amb un Pla de Seguretat Vial amb l’assistència de la Diputació


0
1092
L'alcalde d'Alfarrasí, Fede Vidal, amb la diputada provincial Conxa Garcia

El document d’Alfarrasí servirà per a incorporar la mobilitat no motoritzada, proposant zones de trànsit habilitades per a aquests usuaris

Alfarrasí comptarà per primera vegada amb un Pla de Seguretat Vial, un document que permetrà incorporar la mobilitat no motoritzada, és a dir, als vianants i ciclistes, proposant zones de trànsit habilitades per a aquests usuaris. I ho farà amb l’ajuda de la Diputació de València. Aquest pla complementarà l’actuació realitzada en el municipi en la carretera N-340 que ho travessa, en la qual s’ha reduït la velocitat i s’ha senyalitzat convenientment.

El document es troba en fase de revisió, i s’ha elaborat a partir de l’estudi dels principals fluxos de desplaçament dels usuaris. D’aquesta manera, s’estableixen recomanacions per adaptar la circulació de la població i millorar la seguretat vial en tot el casc urbà, tractant de potenciar el nombre de desplaçaments amb bicicleta i a peu. Així mateix, s’inclouen propostes de possibles traçats i de zones on l’actuació és més urgent i necessària.

D’una altra banda Alfarrasí ha completat el seu inventari de béns amb el suport de la institució provincial, un requisit exigit als ajuntaments des de 2014, però que el Ministeri d’Hisenda demanda tenir actualitzat enguany. Aquesta eina permetrà al Consistori saber amb quins béns compta i quin valor tenen, amb tot el que açò suposa a l’hora de prendre decisions, com la demanda de préstecs.

Així mateix, l’ajuntament ha sol·licitat a la Diputació l’elaboració d’un Pla d’Actuació d’Emergències en Espectacles Pirotècnics, un document obligatori en tots els esdeveniments de certa entitat, que s’elabora de forma específica per a cada esdeveniment, ja que es té en compte el calibre i el perímetre de seguretat necessari en cada cas. Una assistència que la Corporació provincial presta a tots els municipis de la província de menys de 10.000 habitants que ho sol·liciten.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here