Alfarrasí inicia el procés per fer ‘l’Angelet de la Corda’ festa d’interés turístic


0
604
alfarrasi angelet
Imatge de la celebració de ‘l’Angelet de la Corda’

L’Ajuntament d’Alfarrasí ha aprovat iniciar les gestions perquè la celebració de ‘l’Angelet de la Corda’ siga declarada festa d’interés turístic amb l’objectiu de preservar la tradicional festa al llarg dels anys. Cada diumenge de Pasqua des de 1912, a les 9 del matí a Alfarrasí té lloc la celebració de l’Angelet de la Corda que representa l’encontre entre el Jesús Ressuscitat i sa mare, la Verge Maria, en el qual un àngel li lleva el vel negre, en senyal de tornada a la vida del seu fill.

Segons consta, el costum és remunta a fa un segle. El municipi de Tudela (Navarra) inicia una tradició importada a Alfarrasí per José Ramón Esteve Martí, un veí de la localitat que va presenciar l’acte quan complí amb el servici militar. La tradició, a més d’Alfarrasí, se celebra en municipis com Aranda de Duero (Burgos), Peñafiel (Valladolid), Muros (La Corunya) i Ángel d’Ariza (Saragossa).

Enguany la xiqueta protagonista de la festa serà Martina Ureña Ibáñez, que a la vegada és filla i néta d’Angelets que van ser en el seu dia. A més, s’ha recuperat de manera popular la tradició del xocolate i mona en acabar la Missa de Resurrecció de la que es farà càrrec l’Ajuntament. Com recorda l’alcalde, Fede Vidal «es realitzava des dels anys 1980 i l’hem recuperada des de l’Ajuntament perquè la festa es consolide i no suposeuna càrrega per a les famílies». A banda, els pares de l’Angelet han contractat l’actuació del mag Barfi per a amenitzar la festa que se centra en els xiquets.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here