Alfarrasí farà un estudi sobre seguretat vial en col·laboració amb la Diputació


0
1148
Imatge de la reunió entre Fede Vidal i la diputada Conxa Garcia
Imatge de la reunió entre Fede Vidal i la diputada Conxa Garcia

La Diputació de València està duent a terme un estudi de seguretat vial a Alfarrasí amb l’objectiu d’elaborar un pla d’accions en matèria d’ordenació del tràfic, aparcament i accessibilitat per a millorar la mobilitat tant de vehicles com de vianants i ciclistes dins del casc urbà i fer-ho des d’un punt de vista sostenible.

Tal com explica, Federico Vidal, alcalde d’Alfarrasí, el municipi presenta diversos problemes en matèria de seguretat vial, d’un costat per l’existència d’una carretera amb una alta densitat de circulació que travessa el nucli urbà i per l’altre per l’ús creixent del vehicle per part dels veïns. “A açò s’afig un disseny urbà poc accessible, caracteritzat per voreres molt estretes, i en el qual es detecta una falta de places d’aparcament especialment per a persones amb mobilitat reduïda”, explica Vidal. Per açò, el primer edil està convençut que “és necessari realitzar un replantejament complet del municipi que prioritze a les persones per sobre dels vehicles”.

Per a aconseguir-ho, Francisco Selma, Cap del Servei Servei de Camins i Obres Viàries de la Diputació de València, detalla que l‘estudi de Seguretat Vial Urbana que ara s’inicia haurà de plantejar l’equilibri entre les necessitats de mobilitat i les d’accessibilitat de la població, afavorint la protecció del Medi ambient, la seguretat vial, la disminució del soroll i el control de la velocitat màxima. “Es tracta de repartir espais en la via pública, guanyant-los para vianants i ciclistes enfront dels vehicles, i tot açò impulsant el desenvolupament econòmic i la inclusió social”, puntualitza Selma.

La primera fase d’aquest estudi consistirà en la presa de dades sobre el terreny, treball que serà realitzat per una consultora externa que serà la que realitzarà els mesuraments d’aforaments, aparcaments, densitats de tràfic, capacitat de les interseccions i altra informació bàsica necessària per a determinar les necessitats reals de la població i la forma en què ara estan resoltes. Una anàlisi i diagnòstic a partir del com es proposaran al consistori les línies d’actuació a seguir. En el cas concret d’Alfarrasí, Francisco Selma avança que aquestes hauran de girar entorn de tres eixos fonamentals: disminució del trànsit en la travessia de la CV-620, dependent de la Generalitat Valenciana; realització d’actuacions de calmat de trànsit, com a implantació de zones 30 i redisseny del viari, i planificació i gestió de la mobilitat a peu i amb bicicleta, mitjançant la reserva d’espais i l’eliminació de barreres arquitectòniques. Federico Vidal, per la seua banda, assegura que una vegada es presente el pla d’actuació, que serà sotmès també a un procés de consulta i participació, el consistori programarà les inversions que siguen necessàries per a aconseguir el que ell qualifica d’un «Alfarrasí del segle XXI».

El pressupost de realització de l’estudi ascendeix a 11.760 euros, dels quals l’Ajuntament d’Alfarrasí haurà d’aportar el 60%. No obstant açò, aquest pressupost fa únicament referencia a l’import del treball realitzat per la consultora externa per a la recollida d’informació bàsica, doncs el gruix de l’informe es realitza íntegrament pels serveis de la Diputació de València sense que el consistori haja d’aportar cap quantitat addicional.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here