Activada l’alerta per calor amb temperatures que poden fregar els 40ºC a la Costera i la Ribera Alta

0
1267
Les temperatures tornaran a estar altes a estes comarques

També podria afectar a alguna localitat de la Vall d’Albaida com Bellús i la previsió per al dimarts és que es mantinga l’alerta en aquestes zones

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest dilluns l’alerta sanitària per calor, nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39º), en alguns municipis pertanyents a les comarques de la Ribera i de La Costera principalment, així com algun de la Vall d’Albaida (Bellús). La previsió per al dimarts és que es mantinga l’alerta en aquestes zones.

En concret, l’alerta s’activa en la zona climatològica 17. Els municipis que corresponen a aquesta zona són: Alcàntera de Xuquer, l’Alcúdia de Crespins, Antella, Barxeta, Bellús, Beneixida, Canals, Càrcer, Cerdà, Cotes, Estubeny, Gavarda, el Genovés, L’Ènova, La Granja de la Costera, la Pobla Llarga, Lloc Nou d’En Fenollet, la Llosa de Ranes, Manuel, Novetlé, Rafelguaraf, Rotgla i Corberà, Sallent, Senyera, Torrella, Vallés, Vilanova de Castelló, Xàtiva.

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a prevenir els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol, així com procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR  El pressupost de l'Ajuntament de Xàtiva se situa en 25,9 milions, un 3% més que l'any anterior

Finalment, s’insta a la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sigueu; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here