Alemanya troba a Sagunt una solució a les seues dificultats d’abastiment de gas per la guerra d’Ucraïna

0
215
Imatge de la càrrega del vaixell a la planta de Saggas a Sagunt.

La planta de Saggas ha realitzat la càrrega de 167.000 metres cúbics de gas natural liquat (GNL) al Hoegh Esperanza

La planta de regasificació de Saggas a Sagunt ha sigut l’encarregada de realitzar l’operació de càrrega al Hoegh Esperanza, el primer vaixell que funcionarà com a regasificadora flotant d’Alemanya a Wilhelmshaven, en el nord del país.

La planta de regasificació de Saggas, a Sagunt, ha realitzat la càrrega de 167.000 m³ de gas natural liquat (GNL) al Hoegh Esperanza, el primer vaixell que funcionarà com a Planta Flotant d’Emmagatzematge i Regasificació o FSRU (Floating Storage and Regasification Unit per les seues sigles en anglés) a Alemanya.

Després de carregar a Sagunt, el Hoegh Esperanza ha arribat al port de Wilhelmshaven (Alemanya), amb el que la terminal de Sagunt ja està contribuint a reforçar la seguretat de subministrament energètic del país, afectat pel tall de subministrament de gas provinent de Rússia per la invasió d’Ucraïna.

Tal com ha indicat Rosa Nieto, directora de serveis tècnics de Enagás Transport i actual presidenta de Saggas, “l’operació que s’està duent a terme a Sagunt és una mostra més de la capacitat del Sistema Gasista espanyol per a contribuir a garantir el subministrament de gas natural de manera solidària a Europa”.

Garantia de subministrament energètic

Espanya compta amb un dels subministraments més diversificats del món. Gràcies a les sis plantes de GNL en operació amb les quals compta el Sistema Gasista (Sagunt, Mugardos, Barcelona, Bilbao, Cartagena i Huelva), els preus del gas natural a Espanya s’han situat entre els més baixos de tota la Unió Europea des que va esclatar la guerra d’Ucraïna.

Les infraestructures gasistes espanyoles continuen operant amb una disponibilitat del 100%, la qual cosa permet continuar reforçant la seguretat de subministrament d’Espanya de cara a l’hivern i contribuir a la d’altres països europeus, en un context internacional marcat per la guerra d’Ucraïna i la volatilitat dels mercats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí