Aldaia, Alzira i Ontinyent, les tres ciutats de la provínicia de València amb menys deute per habitant

0
822
Ajuntament d'Ontinyent.

Un informe del Ministeri d’Hisenda situa a les tres localitats de més de 30.000 habitants com les que tenen menys deute per càpita de la província

Aldaia amb 126 euros per habitant, Alzira amb 169 euros i Ontinyent amb 205 euros són les tres ciutats de més de 30.000 habitants amb menys deute per càpita de la província de València.

Així apareixia reflexat en un informe  del Ministeri d’Hisenda sobre el nivell de deute viu de les ciutats de tot l’Estat a data de 31 de desembre de 2018, en el qual també s’apuntava que la mitja de tots els municipis espanyols és de 448 euros per habitant i la de la Comunitat Valenciana de 344 euros.

Des de l’Ajuntament d’Ontinyent s’ha destacat s’ha destacat que amb aquestes xifres el consistori se situa un 54% per davall de la mitjana espanyola i un 40% per sota de la mitjana valenciana.

A més a més des de la capital de la Vall d’Albaida es destaca que el deute per habitant va arribar a 547 euros en 2011, a la fi dels quatre anys de mandat del PP, i que des que Jorge Rodríguez va entrar a governar el deute s’ha anat reduint progressivament fins els 205 euros anomenats, un 63% menys que la xifra de fa huit anys.

La regidora coordinadora d’Igualtat i Govern Obert, Natalia Enguix, responsable de la regidoria d’Hisenda, explicava que les dades del Ministeri d’Hisenda “constaten com de bé s’ha treballat en l’àrea econòmica des de l’arribada de Jorge Rodríguez a l’alcaldia, on s’ha passat d’arribar al deute màxim legal permès per la llei a ser un dels municipis menys endeutats”, explicava. Una reducció que té conseqüències positives com la reducció del pagament d’interessos als bancs, ja que enguany l’Ajuntament pagarà sols 154.000 euros en aquest concepte, un 82% menys dels 869.000 que es van arribar a pagar en 2010, “cosa que ens permet comptar amb encara més maniobrabilitat per fer inversions”, assenyalava.

Natalia Enguix, que tenia paraules d’elogi per la gestió del seu predecessor a la regidoria d’Hisenda, Joan Sanchis, afegia que “a més a més esta reducció del deute s’ha fet mentre es congelaven els impostos, taxes i preus públics i fins i tot baixant l’IBI un 10%; augmentant les inversions i l’impuls a la promoció econòmica; i mantenint una constant i ferma aposta per les polítiques socials. Unes línies en les que anem a seguir treballant en esta nova legislatura, en la que no anem a baixar la guàrdia i anem a treballar per continuar atenent a les persones i millorant la ciutat en tot allò que siga possible”, concloïa.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí